Az incidensre még decemberben került sor a DJ-legenda Miami Beach-en található otthonában. A new yorki születésű lemezlovas hónapokon át tagadta a vádakat, de miután megtalálták a DNS-ét az áldozaton, ügyvédet fogadott.

A nyomozás eddigi eredményei szerint Morillo és az áldozat is DJ-ként lépett fel egy privát rendezvényen, majd együtt indultak meg Morillo közeli lakására, ahol tovább folytatták az italozást. Az áldozat vallomása szerint Morillo szexuális jelleggel közeledett felé, ő azonban ezt elutasította. A jelentésből az is kiderül, hogy a hölgy annyira kiütötte magát, hogy egy üres szobában pihent le. Később arra ébredt, hogy nincs rajta ruha és Morillo is meztelenül állt mellette.

Eric Morillo a világ egyik legjobban fizetett DJ-je, azonban számos botrány kíséri a pályafutását. Korábban súlyos alkohol- és kábítószerfüggésben szenvedett. A helyzet csak súlyosbodott, amikor intravénásan kezdte adagolni magának a ketamint. A több éven át tartó fecskendezés majdnem a karja elvesztéséhez vezetett. Egy idő után annyira súlyossá vált a helyzet, hogy már a WC-re sem tudott elmenni. Kórházba került. A karjának egy súlyosan fertőzött részét így is el kellett távolítani. Az alkoholfüggőséget már olcsóbban megúszta. A világ egyik legjobban fizetett DJ-je több alkalommal is bejelentette visszavonulását, letartóztatták, a British Airways kitiltotta a járatairól és a felesége is elvált tőle.

Legutoljára tavaly járt Magyarországon, amikor is négy és fél órát zenélt!