Sajnos minden próbálkozás ellenére sem sikerült növelni a létszámot.

Kemény évet írunk 2020-ban rendezvények szempontjából. Miközben a nagyobb fesztiválok teljesen elmaradnak, a kisebb rendezvények 500 fővel működhetnek, de kérdés az, hogy ez az 500 fő kinek jó, kinek nem?

A tavaly először megrendezésre kerülő Electric Garden nagy tervekkel vágott neki az idei szervezésnek, hogy a Festetics-kastély kertjében idén még nagyobb szabadtéri eseményt hozzanak létre, melyre közel 20 ezres érdeklődés van a közösségi felületen.

Az ezer főnél is nagyobbra tervezett esemény végül abba a korlátozásba esett, ami szinte ellehetetleníti a létrejöttét, de a szervezők nem adták fel az elmúlt hetekben. A korlátozás fenntartásának bejelentését követően megváltozott a rendezvény neve is.

A The Castle Garden nevet azért hozták be, mert lehetőség látszott két kulturális programmal megvalósítani egy részben új eseményt. A gasztro és zene helyszínek 500+500 főre növelték volna a befogadóképességet, de végül ez a megoldás sem jöhetett létre.

Bárhogy is nézzük, ez a létszám akár az esemény lemondásra is kényszeríthette volna a csapatot, de az Electric Garden végül az 500 fős létszámmal kerül megrendezésre, ami már csak azért is megtörténik, mert a szervezők legalább azt a fél ezer embert szeretnék ezzel a programmal megörvendeztetni, akik már hónapok óta ezt a napot várják!

A kialakult helyzet következtében elmarad viszont az új színpad, az Exotic Stage, a belépők csak egyszeri belépést fognak tartalmazni és valamivel családiasabb buliban vehetünk részt, mint az első alkalommal összejött ezer fős teltháznál.

Ha nincsen még jegyünk az augusztus 16-i eseményre, akkor azt a következő, csodával határos módon szerezhetjük be:

  • ebben a pillanatban még elérhető néhány VIP jegy az értékesítő oldalon
  • a szervezők néhány jegyet tartogatnak helyszíni értékesítésre
  • az eseményben néhányan még megválhatnak a jegyüktől, amire lecsaphatunk
  • és oda állhatunk a bejárathoz és megvárhatjuk, amíg valaki elfárad és haza megy, mert a helyére bemehetünk az 500 fős létszámon belül

Érdekes helyzet, de még így is megéri mindent megtennünk, hogy részesei legyünk INNELLA, Jay Lumen, Peter Makto, Sikztah, Metha és Beta szettjének a pazar Festetics-kastély kertben.

Jövőre pedig remélhetőleg már mindenre meglesz az ellenszer, létszámra, vírusra és akkor biztosan több ezred magunkkal táncolhatunk majd Keszthely legszebb udvarán!