Dave Clarke egyre gyakrabban fogalmazza meg markáns véleményét a Facebookon. Néhány nappal ezelőtt is közzétett egy hosszú bejegyzést, melyben a szcéna kapzsiságáról írt, valamint arról, hogy szerinte jövőre sem lesznek fesztiválok.

Dave Clarke igenn csalódott a szcéna hozzáállásával az elmúlt hónapok eseményei kapcsán. Leginkább azokkal a DJ-kkel van problémája, akik a pénzügyi függetlenségük ellenére a „legálistól igen csak távol álló” rendezvényeken vesznek részt és lépnek fel – gyakran a menedzserük nyomására. Ezek az esetek pedig a legkevésbé sem arról szólnak, hogy végre játszhassanak valahol, hanem sokkal inkább arról, hogy még több pénzt keressenek és növeljék az egójukat.

A bejegyzés során Dave Clarke egyre idegesebbé válik, majd így szól: „Minden nemzetközi DJ, aki részt vett ezeken a megmozduláson, alapjában véve köpött bele a legitim szcénába. (…) Idióták vagytok, miattatok lesz minden még annál is rosszabb, mint amilyen most. (…) Mindannyian szeretnénk már újra bulizni, de az ilyen rendezvények bevezetésével csak még több okot adunk a hatóságoknak, hogy tovább halasszák a klubok nyitását és a fesztiválok megrendezését.”

A közelmúltban ugyanis több európai nagyvárosban (például Párizs, Amsterdam, vagy Antwerpen) is szerveztek olyan bulit, ahol a résztvevőknek e-mailben nyomatékosították, miszerint nem kötelező a maszk használata és a szociális távolság betartása. Ez Dave Clarke szerint nem csak teljességgel érthetetlen, hanem az új koronavírusos esetszámok megugrásához is köze van. Szerinte ha ez így folyatódik, akkor még 2021-ben sem mutatkozik semmi esély arra, hogy nagy fesztiválokat is megrendezhessenek.