A Record Store Day Hungary a nemzetközi Record Store Day magyar képviselete. A nemzetközi Lemezboltok Napja közel 1400 független lemezbolt részvételével zajlik minden évben a világ számos országában. A kiadók és zenekarok erre az eseményre különleges kiadványokkal, a lemezboltok pedig ezen kiadványokkal és különleges eseményekkel, koncertekkel készülnek.

A kialakult helyzetre való tekintettel a nemzetközi Record Store Day szervezői úgy döntöttek, hogy az eredetileg áprilisról júniusra halasztott RSD-t egy újabb gondolat mentén átalakítják és tovább halasztják. Támogatva a szociális távolságtartást, idén az RSD nem az eseményre magára, hanem még jobban a kiadványokra és azok beszerzésére koncentráljon. Ezért egy dátum helyett három dátumra osztották azokat a napokat, amikor a kiadványok a résztvevő lemezboltokban elérhetőek lesznek. Így reményeik szerint a tömeg nem egy napra koncentrálódik, és több napnyi lehetőség adódik a böngészésre.

A három idei dátum: augusztus 29., szeptember 26. és október 24.

A résztvevő lemezboltok listája: Wave, Musicland, Neon Music, Deep (Budapest), Kvantum Records (Dorog). 777 Zenebolt (Dunaújváros). A Musicland élő zenei programokkal is készül, szombaton a Törzs és az Amber Smith is fellép az Almássy téri üzletben.

Bővebb infó: http://www.recordstoreday.hu/