Az első, 2007-es Balaton Sound nagyszínpadán még olyan fellépők sorakoztak fel többek között, mint a Kruder & Dorfmeister.

Az osztrák páros neve a kezdetektől összeforrt a minőségi elektronikával. 1993-ban történt, hogy két bécsi dzsessz- és partiőrült fiatalember gondolt egyet, megalapították a kiadójukat és megjelentették első, négy számos EP-jüket. Peter Kruder és Richard Dorfmeister talán nem is gondolta volna, hogy a kilencvenes évek egyik legerőteljesebb európai stílusirányzatát indítja útjára, melyet úgy neveznek, hogy a “bécsi downtempo”. A kis kiadó, a G-Stone igazi birodalommá nőtt, Kruder és Dorfmeister pedig rögtön elindult a világhírnév felé.

Bár azóta is számos alkalommal megfordultak közösen hazánkban, közös szerzeményt igen csak régen adtak ki. Produceri munkásságukat tekintve az elmúlt években külön utakon jártak. A dolgok azonban váratlan fordulatot vettek az idén. Egy költözés során ugyanis találtak néhány poros DAT-kazettát, ami egy kiadatlan K & D album felvételeit tartalmazta, 1995-ből. Mindössze 10 példány készült összesen, melyből négyet elajándékoztak. A páros azonban feljavította a felvételt és október 30-án hivatalos albumként fog megjelenni “1995” címmel! Az egyik zenét ráadásul már meg is hallgathatjuk teljes hosszában!

Richard Dofmeister egyébként épp ma délután fog a lemezjátszók mögé lépni Sopronban, a Secret Fusion nappali buliján!