A híres szerbiai fesztivál, az EXIT már csak azért sem hagyja magát, az idei esemény mégsem megy teljesen a levesbe!

Az EXIT fesztivál szeptember 3-tól 6-ig ismét birtokba veszi állandó otthonát a péterváradi erődben, ahol ezúttal a dombtetőn építik fel kisebb változatban az mts Dance Arena-t és 4 napon keresztül lépnek fel a szcéna sztárjai. A helyszínen élőben fog zenélni többek között Charlotte de Witte, Ben Klock, Marcel Dettmann, Adam Beyer, Ofenbach és Hot Since 82. Carl Cox, Nina Kraviz, Paul Van Dyk és Black Coffee pedig mivel nem tudnak Szerbiába utazni, ők digitális formában vesznek részt és adnak exkluzív szettet a távolból.
Kis létszámban (napi 250 fő) meg lehetne látogatni személyesen is a rendezvényt, de miután éppen a héten zárja le kormányunk a határokat, aligha éri meg útnak indulni. Viszont az egész event közvetítve lesz online, így nem maradunk le semmiről!

Pánikra semmi ok! Gyakorlatilag nem az elmaradt Exit fesztivált pótolják ilyen szűk körben, hanem az EXIT LifeStream keretein belül kerül megrendezésre, amit környezetvédelmi propagandaként indítottak tavaly. A kibővült projektben ezúttal az ENSZ Élelmezési Világprogramjával (WFP) közösen hívják fel a figyelmet a mélyszegénységre és éhínségre. Különösen az éghajlatváltozás frontvonalában álló területeken gyakori aszályokkal, viharokkal és áradásokkal küzdenek, melyek megterhelik az élelmiszer-termelést. A koronavírus okozta világjárvány 2020 végéig várhatóan 270 millió ember táplálékellátását ellehetetleníti, ez 80%-os növekedés tavalyhoz képest.

A WFP és az EXIT LifeStream partnerségének közös célja az éhezés megszüntetése és a közösségek ellenállóképességének kiépítése az éghajlatváltozással szemben. Az elektronikus zenei szcéna humanitárius szerepvállalása ezen a propagandán keresztül válik jelentőssé, továbbá egy sor nemzetközi világsztár képviseletében jut el a felhívás emberek millióihoz az online közvetítések során.

Esemény: https://www.facebook.com/events/2684202341859409