Ma reggel holtan találták Miami Beach-en, az otthonában, Erick Morillo-t. Halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok. A hírek szerint helyi idő szerint 10:42-kor érkezett be a segélyhívás, de a kiérkező segítség már csak a halál beálltát tudta megállapítani. A DJ-legenda 49 évet élt.

Erick Morillo a világ egyik legsikeresebb DJ-je, azonban számos botrány kíséri a pályafutását. Korábban súlyos alkohol- és kábítószerfüggésben szenvedett. Tavaly járt legutoljára Budapesten, amikor a Cinematiné buliján zenélt nem kevesebb, mint négy és fél órát!

Halála néhány héttel azután történt, miután feljelentették szexuális zaklatás vádjával.

Erick Morillo korábban a világ egyik legjobban fizetett DJ-jének számított, számtalan világslágert jegyzet pályafutása alatt. A kolumbiai felmenőkkel rendelkező Erick Morillo 1994-ben érte el az első átütő sikert, amikor is Erick Morillo, Mark Quashie, Ralphie “Boy” Muniz (ismertebb nevén Mad Stuntman) részvételével megalakult a Real 2 Real nevű formáció. Az I Like To Move It című slágerüket mindenki ismeri. A második lemez után elváltak útjaik, a csapat egyik fele a reggae, Morillo pedig a house irányába tartott. Kiadta a “Jazz In Up” című szerzeményt, ami segített abban, hogy ne csak egy mainstream slágergyárosként maradjon meg a köztudatban.

Háromszor nyerte el a DJ Awards legjobb house dj-jének járó címét (1998, 2001, 2003), és háromszor lett az év nemzetközi DJ-je (2002, 2006, 2009). 1998 és 2010 között összesen 15 alkalommal jelölték.