Müller Péter járta be a Hajógyári Szigetet a hvg kultúra rovatának stábjával. Utoljára akkor látta ilyen üresnek, amikor terepszemlét tartottak az 1993-as Sziget előtt. Ő volt ugyanis Gerendai Károllyal a társszervezője és egyik tulajdonosa annak a rendezvénynek, ami aztán az évek során Európa egyik legjelentősebb könnyűzenei eseményévé nőtte ki magát.

Bár az akkori budapesti főpolgármester, Demszky Gábor pártolt mindenféle „felszabadulást”, de Müller Péterék úgy gondolták, hogy elsőre ez még nála is kiüti a biztosítékot. Ezért először furmányos módon a Margitszigetre kértek engedélyt. ami nem tetszett Demszkyéknek – hiszen az mégis csak egy szépen karbantartott park – de egyből felajánlották a Hajógyári-szigetet, mint alternatívát. A szervezők pedig örültek, mivel eredetileg úgyis oda terveztek menni,

A rendezvény előtt 5 km csatornát ástak ki és több km vezetéket fektettek, hogy alkalmas legyen a rendezésre.

Müller Péter már több évvel ezelőtt eladta részesedését, de nem vonult ki teljesen a zeneiparból. Nemrég fordította le Billie Eilish életrajzát a kislányával és a fiával közösen. Nem szól bele a line up összeállításába, akiket ő hívna, azokat lehetetlen lenne meghívni úgy, hogy az kifizetődő legyen. Nem zavarja, hogy „felnőtt a gyerek” és egy hippi nyaralásból az évek során egy sok embert foglalkoztató, üzleti vállalkozás lett. Kiderül az is, hogy mivel foglalkozik mostanában Müller Péter és kifejtette véleményét a koronavírus zeneiparra mért hatásaira is.

A Pótsziget nevű sorozat korábbi epizódjaiban Kádár Tamás és Bródy János járta körbe a helyszínt.