A Lärm kétségtelenül hazánk egyik legszínvonalasabb underground klubja. Egy olyan sötét lyuk, amire már régóta vártunk korábban és mind a technikát, mind pedig a fellépőket illetően világszínvonalat képvisel. A sötét tánctéren a kezdetektől szólva kristálytisztán szólaltak meg a sötét basszusok, ami lehetőséget adott arra, hogy csak a zenére koncentrálhassunk. Hátrányként érhettük viszont meg, hogy könnyen megtelt az amúgy mindössze nagyjából 250 fő befogadására alkalmas hely és csak úgy lehetett előre férkőzni, ha átverekedtük magunkat az embertömegen keresztül.

A felújítás során 90 fokkal elfordult a DJ-pult, átkerült a tánctér addigi bal oldalának közepére. Amikor először kipróbáltuk, örömmel konstatáltuk, hogy sokkal könnyebben áramlik az embertömeg, nem kell magunkat átverekedni mindenkin, amennyiben az első sorokból szeretnénk hallgatni, illetve figyelni az éppen fellépő művész játékát.

Sokan arra panaszkodtak, hogy az új elrendezéssel megszűnt a korábbi intim hangulat, nem tetszett nekik az “átjáróház”. Az átalakítás ráadásul a hangot sem érintette túl jól, ugyanis olyan helyekre is eljutottak a mélyek, hogy azzal muszáj volt valamit kezdeni. Ezt mi is megtapasztalhattuk most hétvégén, nem szólt olyan tökéletesen a hang, mint ahogyan azt korábban már megszokhattuk.

Nehéz ez esetben kompromisszumot kötni, de a Lärm mindig is a tökéletességre törekedett. Így aztán ezen a hétvégén újra a régi helyére kerül a DJ-pult és a hang is jobban fog szólni, mint ahogyan azt az elmúlt hónapokban megszokhattuk. A szervezők kérik, hogy a helyzetre való tekintettel mindenki felelősséggel bulizzon, vagyis csak akkor gyertek, ha nem érzitek magatokon a betegség jeleit.