Az elmúlt hetekben sajnos aggasztó mértékben megugrott a fertőzöttek száma, így sajnos borítékolható volt, hogy előbb-utóbb vége lesz a jó világnak és a kormány ismét be fog vezetni néhány tiltó rendelkezést a koronavírus további terjedésének mérséklése érdekében. Még így is szerencsések lehetünk, hogy visszakaptuk a nyarat, hiszen Európa nagy részében március óta zárva tartanak a szórakozóhelyek.

Mint ismeretes, az új rendelet értelme szerint Magyarországon este 23 óráig tarthatnak nyitva a vendéglátó helyek. A rendelkezést ebben a formában igen tágan lehetett értelmezni, hiszen arról egy szó sem esett, hogy mikor nyithatnak ki a helyek legkorábban é mikor lép életbe az új szabályozás.

Két nap késéssel végül megérkezett a pontos szöveg. A szórakozóhelyek nem nyithatnak ki 23 óra és reggel 6 között, a rendelkezések pedig szeptember 21-én lépnek hatályba. Ez pedig azt jelenti, hogy ez lesz az utolsó hétvége, amikor még minden mehet a “régiben”.

Én csak remélem, hogy a szervezők nem fogják tömegesével lemondani a már meghirdetett eseményeket. Szokjunk hozzá a nappali bulizáshoz ősszel is, nem csak szabadtéren. Ahelyzetre való tekintettel mindenki felelősséggel bulizzon, vagyis csak akkor gyertek, ha nem érzitek magatokon a betegség jeleit.