David Guetta a világ egyik legismertebb és legjobban kereső DJ-je. A párizsi lemezlovas eddigi karrierje során 9 albumot jelentetett meg és 30 millió eladott lemezzel büszkélkedhet. Mára már nyakig süllyedt a mainstream mocsarában. Nemrégiben jelent meg legújabb zenéje, ahol korunk egyik legfelkapottabb pop énekesével, Sia-val kollaborál. Röviddel ezután aztán újabb elismerésben részesült, amit a Guinnes Rekordok Könyvének hitelesítő bírája, Brittany Dunn jelentett be egy Zoom-meeting során.

A rekordoknak egyébként nincs sok közük a zenéjéhez. Az első a koronavírushoz kapcsolódik. A “United At Home”ugyanis jótékony célokat szolgált, áprilisban Miamiban, májusban pedig New Yorkban gyűjtött össze több, mint másfél millió dollárt a covid elleni védekezés érdekében. Összesen 50 millióan nézték az eseményeket, a csúcs egyszerre 161 823 néző volt. Ennél többen még soha nem követték egyszerre egy DJ játékát a Facebookon.

A második rekord szintén a közösségi médiához kötődik. 2019-ben összesen 21.368.464 követővel rendelkezett a Twitteren, ami szintén rekord a DJ-k körében.