Sven Marquart a világ legismertebb portása. A Berghain tetovált arcú beengedőembere hétről-hétre több ezer ember szórakozásáról dönt, már amikor nincs vírushelyzet. Egy igazi ikon, aki nagy karriert járt be fotósként is, korábban többek között a Hugo Boss is kiadott egy kollekciót, ami az ő képeivel volt ellátva.

Ezúttal pedig a Berliner Brandstifter elnevezésű helyi kultikus szeszfőzdével kötött együttműködés eredményeként született meg a Berlin Dry Gin exkluzív kiadása, ami nem csak új képi megjelenést, hanem piros színt is kapott. A rózsa jegyei találkoznak a szeder és ribizli gyümölcsös aromájával, az ital alkoholtartalma pedig 41,3 százalék.

Sven így nyilatkozott az együttműködésről: “Nagyon jó dolognak találom, ha az embereket nem a hagyományos úton érjük el. A Berliner Brandstifter által előállított gin egy klasszikus termék. De a képeimmel sikerült egy modernebb köntösbe öltöztetni.”

A Berliner Brandstifter x Sven Marquardt elnevezésű gin művészi kiadását 6666 üvegben limitálják, a szeszfőzde webshopjában 46,50 EUR áron kapható, de néhány neves szállodában és kereskedőnél is kapható.