Az elmúlt időszakban több művész is éles kritikával illette az egyes kormányokat, amiért azok nem tesznek meg minden tőlük telhetőt a mindenhol nehéz helyzetbe került szórakoztatóipar megsegítése érdekében. Az általános vélekedés szerint magukra hagyták a szakmát, pedig sürgős állami beavatkozásra lenne szükség a túlélés érdekében.

Dennis Ferrer is megszólalt, az amerikai DJ/producer azonban kollégáitól merőben ellentétes, önkritikus véleményt fogalmazott meg. Ara a kérdésre kereste a választ Instagramon, hogy a zeneipar miért nem kap segítséget?

Ferrer azonnal megadja a választ. Szerinte ugyanis már nem becsülik meg őket kellőképpen. Szerinte ez a saját hibájuk, ugyanis a zeneipar igen csak beszürkült. Hiányzik a művészekből a szenvedély, fontosabb számukra az, hogy influenszerekké váljanak. Az 50 éves zenész szerint a minőség helyett a mennyiségen van a hangsúly. A közönség unja a középszerű zenéket. Olyan sok a megjelenés, hogy csak kapkodjuk a fejünket és az első meghallgatás után el is felejtjük őket. Szerinte középszerű zenék, középszerű mixelés, középszerű dalszövegek jellemzik ma a zeneipart.

„Minél rosszabb a minőség, annál kevesebben fogják látogatni a klubot. Minél kevesebb lesz a látogató, annál kevesebb pénzt jut a művészek és az ott dolgozók számára. Már nem tekintik különlegesnek a tevékenységünket. Ha egy műalkotás beszerzése szinte semmibe sem kerül. akkor maga a művészet sem ér semmit? Szóval miért is kéne segíteni a kormánynak?” – Teszi fel végül Dennis Ferrer a kérdést.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I need to hear your thoughts on this, but please be respectful with your comments below??????

Dennis Ferrer (@dennisferrerofficial) által megosztott bejegyzés,