Az utóbbi időben gombamód megszaporodtak a live steamek, aminek tendenciáját a Boiler Room és a Cercle előtt már a Be-at.tv és a Dance Trippin is a kultúránkba ültette. A címben szereplő Monika azonban nem a steamjeiről híres. 2015-ben volt olyan fellépése, ahol a beharangozott közvetítés előtt 2 perccel fújatta le az adást.

A koronavírus viszont gyökeresen megváltoztatta az ő gondolkodásmódját is, hiszen nincs más opciója, mint az éterben fellépni. Idén már három különleges szettel jelentkezett. Vele indult a United We Steam legelső adása a berlini Watergate klubból, melyet közvetlenül a tavaszi lezárások első hétvégéjén, március 18-án streameltek élőben és jelenleg 186ezer megtekintőnél jár. Ezt követte nyáron kedvenc fesztiválja, a Nation of Gondwana online verziója (Imagination of Gondwana), majd a minap közvetített Museum für Naturkunde Berlin

A szett életre hívója a berlini Ritter Butzke szórakozóhely „Ritter Butzke on Tour” nevű stream-formációja, ami a Spree folyón úszva a képernyőnkre varázsolta már Format:B-t és Robag Wruhmet is.

Monika egyébként nagyon nem akar kikopni a divatból. A jövőre 50 éves művész Terminal M nevű kiadója sose pörgött még ennyire. A Covid szitu ellenére is stabilan a negyedik legfelkapottabb label a Beatporton.