Az illegál rave buliknak nagy hagyománya van a szigetországban, ami a koronavírus óta reneszánszát éli. Míg Budapesten és Berlinben bizonyos megkötésekkel, de üzemelhettek a klubok, addig az Egyesült Királyságban március óta zárva tartanak a tánctérrel rendelkező vendéglátóhelyek, így nem csoda, hogy hatalmas igény mutatkozik a fáradt gőz ilyesfajta kieresztésére.

Boris Johnson szombati bejelentése alapján Anglia ismét karanténba vonul, ami azokat a révereket is útnak indította, akik esetleg hezitáltak október 31-e kapcsán.

A Bristol melletti Yate nevű település közelében 700 bulizót találtak egy üresen álló raktárban, akik üvegekkel és festékszóró sprayekkel dobálták meg a kiérkező rendőröket – közülük többen megsérültek. Annak ellenére, hogy a lezárták az eseményhez vezető közutat, további bulizók érkeztek minden irányból, gyalogosan. Nyolc embert letartóztattak, többek között az esemény szervezésével vádolt 30-as éveiben járó férfit, valamint a teljes dj pult + hang-/fénytechnika is lefoglalásra kerül.

A rendőrség gyalázatosnak nevezte, hogy a szórakozni vágyó fiatalok annak ellenére érkeztek a helyszínre, hogy az országot komolyan sújtja a második hullám és önzőségükkel fittyet hánynak azokra a honfitársaikra, akik hatalmas áldozatokat hoznak a járvány megfékezése érdekében. 

300 fős buli ért véget egy farmon Wigan közelében, miután a föld birtokosa értesítette a hatóságokat a területén táncoló fiatalokról. A tömeg itt sem nézte jó szemmel a kékek érkezését. Hét rendőrautó gumiabroncsát lyukasztották ki a helyszínről menekülő fiatalok. Az akciót végrehajtó machete kést egy közeli bokorban találták meg. Egy 26 éves és egy 36 éves férfit is őrizetbe vettek – „A” kategóriás kábítószer birtoklásáért (mi is kokóra gyanakszunk – a szerk.) A rendőrség a wigani eset kapcsán különösen aggasztónak nevezte, hogy az engedély nélküli eseményt valaki egy 30 cm-t meghaladó „bozótvágó késsel” látogatja.

Londonban egy 800 fős bulit tartottak Hampstead városrészben. Itt szintén letartóztatásokkal és az eszközök lefoglalásával ért véget a mulatság. Halstead közelében egy 24 és egy 21 éves fiatalt a rajtaütést követően egészségügyi ellátásban (egyiküket újraélesztésben) kellett részesíteni, amit a kiérkező mentők sikerrel végrehajtottak. Poole város közelében egy személy súlyosan megsérült, miután az raktárépület tetejéről leesett. Itt egyébként szintén üvegzápor fogata a rendőröket.

Az illegál bulik szervezői augusztus óta £10.000 büntetéssel kalkulálhatnak, ha 30 fősnél nagyobb eseményt szerveznek. Az újabb angol karantén november 5. csütörtöktől előreláthatólag december 2. szerdáig tart (4x 7nap).

Fotó: Jamie Edwards
Forrás: [Mixmag]