Dr. Rubinstein (született Marina Rubinstein) Oroszországban született, majd Izraelben nevelkedett héber Dj, aki 2012-ben költözött a német fővárosba. Karrierje az //about:blank nevű szórakozóhelyen indult, ahonnan nem sokkal később már a Berghain állandó fellépőjeként volt jelen, innen pedig egyenes út vezetett a világsiker felé. Ő azon kevés Dj-k egyike, aki különleges és egyedi stílusa miatt lett világhírű. Soha nem írt egyetlen zenét sem, nincs saját kiadója, nem szervez bulikat, nem rezidens dj és interjút is nagyon ritkán ad. Dr. Rubinsten egy igazi raver, aki a techno & az acid legizgalmasabb bugyraiban is jártas. Táskája tele van ezredforduló előtti korongokkal, melyből olyan energiát önt a tánctérre, amit csak nagyon kevesen tudnak. Épp emiatt a különleges ízlésvilága miatt tulajdonképp nehéz bekategorizálni, hogy mit is játszik pontosan. Mindent, de abból is csak a legjobbat.

Az //about:blank-os legelső berlini fellépésére 2012 decemberében került sor. Innen 1,5 év alatt a Berghainig tornázta magát, ahol 2014 júliusában debütált. 2016-ban már rendszeresen hívták külföldre játszani, 2017-ben nem csak a Boiler Roomban, de Marcel Dettmannal (B2B) a barcelonai Sónar fesztivál nagyszínpadán is fellépett. Ebben az évben volt első hazai fellépése is a Lärmben, melyet a Designer Drums csapata szervírozott. 

Rubi egy vinyl only dj, aki fullon van energiával, imád a táncolni (pláne a Berghainban) és alig várja, hogy szettjeit követően átlag bulizóként folytassa az éjszakát. Hogy menyire hardcore személyiség és mennyire szereti két végéről égetni a gyertyát, az videóiból őszintén átjön. Mikor tavasszal az összes fellépését törölték és bizonytalan időre bezártak a klubok, ő inkább az otthoni partizást választotta. „Party don’t stop” mottóval, (néhány hét kihagyással) minden szerda este élő streammel jelentkezik a nappalijából, melynek ironikusan a Quaratine FM címet adta. A kezdetben sufnituning kivitelezésből hamar professzionális megvalósítás lett, de a mai napig érezzük benne a berlini hipszter élet lazaságát.

A hetedik adástól kezdődően vendégeket hív B2B-ezni, amitől az egész műsor jelentősen felértékelődik és teljesen más kontextusba kerül. Olyan Dj-ket hallhatunk együtt játszani, akik korábban még nem álltak egyszerre pultban – mindezt halál laza környezetben, egy házibuliba csomagolva. A szetteket 20 perces mélyinterjú előzi meg, melyből hétről hétre jobban ismerhetjük nem csak a meghívott előadót, de a művésznőt is.

Kisebb és nagyobb nevek váltják egymást, melyek közül a legnagyobb épp Rubi születésnapján esedékes Ellen Allien volt. Rubi lakótársa, Lukas is feltűnik minden adásban – főként cukin ugrabugráló háttértáncosként. Az említett szülinapi szettre Ellen Allien is elhozta lakótársát, aki történetesen az a transzi srác, aki Ellen nyári balkon szettjében is feltűnik (igen, ez az a balkon szett, ahol fellépőnk 52 éves kora ellenére egy falatka semmiben zenél).

Tudom, Dunát lehet rekeszteni az szett / stream ajánlókból, de ha más nem, legalább az alábbi szettekbe pörgessetek bele. Engem kilóra megvett a csaj, nem fogjátok megbánni.

Quarantine FM #23 Dr. Rubinstein & Dasha Rush (9pm, Budapest time)
Quarantine FM #22 Dr. Rubinstein & Rachel Noon
Quarantine FM #21 Dr. Rubinstein & Hector Oaks (https://youtu.be/4mBFZsVWEkc)
Quarantine FM #20 Dr. Rubinstein & DASCO
Quarantine FM #19 Dr. Rubinstein & Chris Cruse
Quarantine FM #18 Dr. Rubinstein & Alex Levin
Quarantine FM #17 Dr. Rubinstein & Tijana T
Quarantine FM #16 Dr. Rubinstein & rRoxymore
Quarantine FM #15 Dr. Rubinstein & Sally C
Quarantine FM #14 Dr. Rubinstein & Alinka
Quarantine FM #13 with Ellen Allien & Dr. Rubinstein (https://youtu.be/_3tT2F4YF_Y)
Quarantine FM #12 Dr. Rubinstein & Elad Magdasi
Dr. Rubinstein & Lukas on Quarantine FM #11
Quarantine FM #10 Dr. Rubinstein & Blind Observatory
Quarantine FM #9 Dr. Rubinstein & Mor Elian
Quarantine FM #8 Rubi & Jasss
Quarantine FM #7 Rubi & CEM (https://youtu.be/hvSaQzGDG4Q)

Dr. Rubinstein on Quarantine FM #2
Dr. Rubinstein on Quarantine FM