A Dürer Kert a budapesti underground egyik utolsó bástyája.  A 37 ezer négyzetméteres komplexum két évvel ezelőtt került Garancsi István érdekeltségébe, akik luxus szállodát terveznek ide, ami szorosan kötődik a már gőzerővel épülő Liget-projekthez.

A hely üzemeltetői már a két évvel ezelőtti tulajdonosváltás óta tudhatták, hogy meg vannak számlálva az óráik. Felkészültek arra, hogy hamarosan el kell hagyniuk az Ajtósi Dürer sor környékét, ami a 2008-as indulás óta megszámlálhatatlanul sok koncertnek és partynak adott otthont. De nem csak emiatt számít kultikus helynek az ingatlan, itt található ugyanis a Keleti Blokk, ahol korábban rengeteg magyar zenekar próbált és több alkotóművész is bérelt műtermet. Azért a múltidő, mert a Keleti Blokkot már leválasztották a közműről és az itt alkotó művészek már kiköltöztek.

A kormány intézkedései is felgyorsították a folyamatot, hiszen szerda óta nem lehet zenés-táncos rendezvényeket szervezni az országban. Mivel sajnos a hideg idő is beköszöntött, a kerthelyiség sem igazán alkalmas már arra, hogy órákon át üldögéljünk egy-egy ital társaságában. Öröm az ürömben, hogy a Dürer Kert még ebben a cudar helyzetben is kihúzza hónap végéig. Igaz már csak péntek és szombati napokon lesznek nyitva. Az elkövetkezendő négy hétvégén már csak kocsmaként fognak üzemelni. Asztalt limitált számban tudtok foglalni, kizárólag az alábbi linken keresztül: http://www.durerkert.com/hu/idopontfoglalas

A Dürer Kert azonban nem szűnik meg végleg. Új helyre fog költözni. Mi pedig csak reménykedhetünk benne, hogy hamarosan eljön az újranyitás ideje!