Két és fél éve találkoztunk először Hevesi Dani nevével. Ő az, aki underground techno által inspirált festményeket készített. Hobbiként indult, tavaly azonban több képét is sikerült értékesítenie. Részben az abból kapott pénzből építette fel stúdióját. A Pollux Mastering egyediségét az okozza a régióban, hogy kizárólag technora szakosodott, ilyet pedig legközelebb csak Berlinben találni. Minden adott volt tehát ahhoz, hogy 2019. szeptemberében elkezdjen saját zenéket is írni. Ahogy a festészet esetében, úgy most is hihetetlenül gyorsan tanult, hiszen azóta már összegyűlt egy teljes albumnyi megjelenés, ami ráadásul egy új francia kiadó gondozásában fog napvilágot látni!

A Lune Records új szereplő a színtéren. Tulajdonosa „Moon Phase”, aki sci-fi techno műfajban alkot és olyan híres kiadóknál ad ki zenéket mint a Bunenos Aires-i SRIE Records amit sci-fi techno rajongóknak nem kell bemutatni. A kiadó által képviselt művészek többek között Axling, Evod, Translate, Divide, Pulso, illetve TWR72, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Elmondása szerint a festés közben leginkább Jonas Kopp, JUDAΣ, Planetary Assault Systems, Eric Fetcher, Tadeo, Exium, Oscar Mulero, valamint Pfirter zenéi voltak rá a legnagyobb hatással. Így aztán nem véletlen, hogy a frissen megjelenő Xploration of the Unknown albumon is hasonló hangzásvilágra számíthatunk, mint a fentebb említett producerek munkái.

A zenék írásához Dani többek között a következő analóg szintetizátor és analóg effekt emulációkat használta fel: Minimoog , Oberheim SEM, EMI TG12410 Transfer Console valamint az Abbey Road vinyl lemez vágó és visszajátszó készüléket a meleg hangzása miatt. Az analóg emulációk mellett használt még Max for Live effekteket, Arturia Pigments hangtábla és virtuál analóg szintetizátort valamint hangmintákat.

Cosmic Xplorer debütáló lemeze összesen 6 új szerzeményt tartalmaz. Ráadásul saját maga készítette el a masteringet is. Mindegyik zene tele van energiával, mégis hipnotikus, kellően magas érzelmi és értelmi intelligencia szinttel. Hűvös novemberi napokra tökéletes otthoni hallgatnivaló, miközben azon mélázunk, hogy milyen jól lehetne ezekre a zenékre klubkörnyzeteben is mozogni.

Addig is amíg nem látogathatóak a klubok, nézzétek meg a Youtube-on, hogyan készít el Dani 4 sávos hybrid techno szettjét.

A klubélet helyzete sajnos nem túl rózsás, a jelen állás szerint még egy jó darabig nem nagyon lesznek bulik sehol a világon. Arra viszont nagy valószínűséggel számíthatunk, hogy letisztul a szakma. Szép lassan eltűnnek azok az arcok, akik csak a trend és a pénz miatt szálltak be a zeneiparba és megnyílhat a tér azok előtt, akik már hosszú évek óta a háttérben alkotnak.  A lemez megjelenésére viszont már nem kell sokat várni. November 22-én fog napvilágot látni a francia Lune Records gondozásában.