A májusban alakult The Rave School online kurzusokat és DJ workshopokat tart azok számára, akik érdeklődnek a producerkedés iránt. Az időzítés nem véletlen. A járványügyi helyzet következtében világszerte leállt a szórakoztatóipar, minden az online térben történik, a zenészekről pedig nagy általánosságban elmondható, hogy hosszú hónapok óta nem tudnak pénzt keresni.

A The Rave School a kellemeset köti össze a hasznossal, hiszen a kurzusok nem ingyenesek. Aki befizeti a 30 eurós jegyet az nem csak, hogy páratlan tudásra tehet szert, hanem a művészeket is támogatja. A következő webinárium vendége a francia csodagyerek Hadone lesz, aki a november 19-én sorra kerülő kurzuson a “Hope Reminds Me Of Her” című szerzeményének elkészítésének folyamatát fogja bemutatni lépésről lépésre.

A résztvevők számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek a művésszel és kérdéseket tegyenek fel neki. A foglalkozás során Ableton live szoftverét fogják használni, a webinárium angol nyelven fog zajlani. A résztvevők számára ajánlatos, hogy rendelkezzenek némi ismerettel a producerkedés terén, de az sem kizáró ok, ha valaki teljesen kezdő. Szükség lesz egy számítógépre, hangkártyára, fejhallgatóra, mikrofonra, valamint stabil Internet kapcsolatra. A foglalkozás Zoom-on keresztül fog történni.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1050950438680763/