A DJ Mag nemrégiben hirdette ki a szokásos évi népszerűségi DJ-szavazás végeredményét. De nem csak ők rangsorolták a DJ-ket az elmúlt napokban, a 1001 Tracklist is kiadta a saját listáját. Azzal a különbséggel, hogy itt nem a felhasználók szavaztak, hanem komoly adatelemzés előzte meg a végeredményt.

Az összesen 21 ország zenészeit tartalmazó összeállítás igen csak sokszínű lett, viszont nem okozott túl nagy meglepetést, hogy itt is az EDM dominált. Az első helyen Oliver Heldens végzett. Aki egyébként holland nemzetiségű, ahogy oly sokan mások is a mainstream előadók közül, elég csak Martin Garrix vagy Tiesto nevét megemlíteni. Heldens nevét tavaly még csak a lista 24. helyén találtuk, vagyis egy év alatt nagyot ugrott előre.

Az lista közvetlen élmezőnyében kizárólag EDM-előadókat találunk MEDUZA, Armin van Buuren, Tiësto, valamint David Guetta személyében. A francia sztár tavaly még az első helyen végzett ezen a listán, Guetta viszont idén már a DJ Mag elsőségével vigasztalódhat.

A névsort böngészve összesen 1 db előadót találunk, aki a techno / house szcéna számára is érdekes lehet. Az ARTBAT duója lett a huszonnyolcadik. Érdekesség, hogy a lista első német helyezettje a 32. helyen álló Keanu Silva. Ugyanakkor nagy öröm, hogy hazánk fiai is felkerültek a listára, a Stadium X ugyanis éppen a 100. helyen végzett.