A friss hazai techno egyik legerősebb tehetsége, CVRDWELL nagyon is hasznosan töltötte idejét a járvány kirobbanása óta. Folyamatosan zajlik a munka a gyártósoron, alig két hete jelent meg a 3 trackből álló ’Hope’ EP-je az Observant gondozásában, de máris itt a következő kislemez, a ’Shock Corridor’, melyet a szintén magyar Love Exposure-el együttműködve készítettek.

CVRDWELL – Hope EP
Observant

A ’Hope’ kiadványon vitathatatlanul érződik a felvillanyozó érzelmek és izmos mélyek közötti kontraszt. A penge éles textúrák visszafogott filmszerű tájképekkel elegyednek, a mértékletesen alkalmazott tört ütemek pedig mélyről alapozzák meg az indusztriális környezetet a 3 track-et összefoglaló kislemezen.

CVRDWELL & Love Exposure – Shock Corridor EP
Postdynamic Records

Előzővel ellentétben a “Shock Corridor” inkább egy elmélkedő, atmoszférikus hangokból építkező koncepcióval került legyártásra. Az albumon két track mögött az INDIVIDUUM alapítója, Love Exposure rejtőzik. Két alkotás CVRDWELL keze alatt készült, az ötödik pedig közös szerzemény. Hallgatás közben egy katartikus utazás vár ránk, melynek hangulatát megalapozza az EP nyitánya. A melankolikus hangnemből ráfordulunk egy már jóval sokkolóbb irányra, ahonnan egyre félelmetesebb tördelések mentén haladunk a mélyen fekvő túlvilág felé. Ezek a zenék inkább művészeti értékekkel bírnak, nem pedig a táncparketten való megőrülést vizualizálják. Nagyszerű munka, le a kalappal!