A járványügyi korlátozások következtében sajnos még jó darabig nélkülöznünk kell a bulikat. A jó hír azonban az, hogy lemezlovasaink addig sem tétlenkednek. Az elmúlt napokban sorra számolhattunk be jobbnál-jobb hazai megjelenésekről. Ezek ráadásul szinte egytől-egyik külföldi kiadók gondozásában jelentek meg. Közéjük tartozik a Sam Paganini által vezetett label is. Ráadásul ez már a második alkalom, hogy a JAM legújabb kiadványára hazai producer munkája is felkerült!

Az olasz DJ / producer 2017-ben alapította saját kiadóját. Ez idő alatt olyan előadók zenéje jelent meg a JAM címkéje alatt, mint például Klaudia Gawlas, Flug, vagy éppen [Wex]. Sam Paganini elsősorban a nemzetközi piacon eddig még többnyire ismeretlen szerzőknek ad bizalmat. Összesen huszonkét megjelenésen vannak túl, ez pedig negyedik alkalom, hogy a JAM válogatáslemezt dob a piacra. melyen négy remekbe szabott felvétel kapott helyet Frankyeffe, Alex Fain, Tauchen és végül de nem utolsó sorban Shabaam prezentálásában.

Shabaam régi motoros a szakmában. Kecelen született és dj-pályafutása is ebben a városban kezdődött még 2000-ben. A legendás keceli Korona-ban alapozta meg hírnevét, 2004 óta a Badgirls csapatának tagja. Az évek alatt az összes hazai nívós klubban és fesztiválon megfordult és jelenleg is aktív résztvevője a szcénának. 2018-ban alapította kiadóját, a Rawflex Music-ot Deep Colors-al közösen igazgatja. A producerkedés sokáig nem volt téma, inkább a szervezői oldal és maga a dj-zés mozgatta. De aztán belátta, hogy egy idő után ebből nem lehet úgy profitálni, hogy szintet tudjon lépni itthon, vagy a későbbiekben akár külföldön is. Nagyjából 3-4 éve kezdett el saját zenéket írni és elmondása szerint a tavalyi év végén érte el azt a szintet, ami már egy nemzetközileg jegyzett kiadó számára is érdekes lehet.

A november 30-án esedékes új megjelenés pedig egyértelműen azt mutatja, hogy jó úton jár! A „Tuskos” címre elkeresztelt szerzeményt ráadásul már maga Sam Paganini is lejátszotta nemrégiben az egyik 60 perces mix keretében, aminek 26. percétől hallható Shabaam trackje: https://soundcloud.com/b4bookings/sam-paganini-b4podcast-082

Nem csak Sam Paganini személye miatt beszélhetünk mérföldkőről, hanem azért is mert a zene nem csak digitális formában, hanem bakelitlemezen is elérhető lesz! Ami pedig egyet jelent azzal, hogy valóban egy minőségi, időtálló darabról beszélhetünk. De ezt magunk is megtapasztalhatjuk, ha végighallgatjuk az előzeteseket. Minden elfogultság nélkül megállapítható, hogy a négy szerző közül Shabaam végezte szerintünk a legjobb munkát. A „Tuskos” bármelyik sötét klubban megállja a helyét. Kellően energikus ipari hangzás, melynek hallatán még a vájtfülű zenerajongók is elismerően csettintenek. Mi pedig már csak abban bízhatunk, hogy hamarosan élőben is átélhetjük a tánctéren!

https://www.deejay.de/VARIOUS_FOUR_ON_JAM_04_JAM022_Vinyl__963675
https://www.redeyerecords.co.uk/vinyl/128914-jam022-four-on-jam-04-various-artists
https://www.juno.co.uk/artists/Shabaam/
http://www.toolboxrecords.com/fr/product/36075/techno-hardtechno/jam-records-22/