A Gamestar jellemzése szerint a hosszas várakozás után hamarosan megjelenő Cyberpunk 2077 a The Witcher szériáért felelős CD Projekt RED sci-fi szerepjátéka. A Cyberpunk a nem túl távoli jövőben játszódik és a stúdió előző termékeihez híven főleg a felnőttebb játékosokat célozza meg. A játék a ’80-as években megjelent Cyberpunk szerepjátékrendszerének szabályaira épül és a története annyira lesz szerteágazó, amennyire a játékosok hajlandóak belemélyedni. Ahogy azt manapság már megszokhattuk a szerepjátékoktól, a főhőst kényünkre-kedvünkre testre szabhatjuk, kiválaszthatjuk kasztját, ezen felül, high-tech fegyvereit és akár különböző implantátumokkal is segíthetjük növelni képességeinek erejét. Ha ez nem volna elég, még különféle nyalánkságokat is igénybe vehetünk majd, mint például klónozás, géntechnológia és egyéb futurisztikus eljárások.

A játékban kiválaszthatjuk egy sor ismert zenész karakterét, miközben a saját zenéjük szól. Ilyen például Nina Kraviz és Grimes (akit Elon Musk párjaként is ismerhetünk), vagy éppen a Run The Jewels hip-hop duó. A hitelesség kedvéért minden szereplő kapott magának egy új nevet. Nina Kraviz karakterét úgy hívják, hogy Bara Nova.

Az orosz DJ egy képet is posztolt magáról. A játékban felvett szerepe pedig nem is áll messze a valóságtól, hiszen a civil életben fogorvos az eredeti szakmája szerint.