Diego Maradona volt a földkerekség egyik legnagyszerűbb labdarúgója. 16 évesen mutatkozott be az argentin válogatottban és akárcsak honfitársa Messi, ő is a magyarok ellen debütált. 1986-ban világbajnoki címet nyert Argentínával, 2000-ben a FIFA szavazásán elnyerte az évszázad labdarúgója címet, egy internetes szavazáson pedig minden idők valaha élt legnagyobb focistájának választották.

Miután szögre akasztotta a csukát kisebb-nagyobb megszakításokkal, több-kevesebb sikerrel edzőnek állt. Karizmájának köszönhetően mindig tett arról, hogy még a laikusok számára is ismerősen csengjen a neve.  Fantasztikus pályafutást tudhat maga mögött, amit több alkalommal is beárnyékolt a függősége. Szerette két végéről égetni a gyertyát.

Dave Seaman, a progrssive house sámánja tegnap egy kedves történetet osztott meg az isteni Diego-val kapcsolatban. Az angol DJ készítette el a legendás Global Underground mixsorozat négy epizódját, a Buenos Aires (GU012), Cape Town (GU016), Melbourne (GU022), végül 2010-ben pedig a Lithuania (GU039) című kiadványát is.

A történet tanulsága szerint Dave Seaman egyszer Uruguay-ban, a Punte del Este városában található La Morocha klubban zenélt. A hely érdekessége, hogy Darren Emerson itt vette fel 2000-ben a „Global Underground 015 Uruguay” hanganyagát. Vagyis olyan helynek tűnik, ahol igazán értékelik a jó zenét.

Szóval egy alkalommal éppen Dave Seaman zenélt itt, amikor megjelent Diego Armando Maradona. Vagy 10 percre megállt az élet, mindenki állva tapsolt és éljenzett, miközben azt kiabálták, hogy „Diego, Diego”. Ekkora személyi kultusszal rendelkezett és valószínűleg ugyanez történt bárhol is járt éppen a világban. Diego Maradona 2020. november 25-én hunyt el 60 évesen, halálát szívinfarktus okozta.

I was once DJing at La Morocha nightclub in Punta Del Este, Uruguay when Diego Maradona came in, the whole club stopped…

Közzétette: Dave Seaman – 2020. november 25., szerda

Diego Maradona-t ráadásul egy 1980-ban készült kép tanulsága szerint a bakelitlemezekhez is szoros barátság fűzte.

Kép forrása: El Grafico

Borítókép: Diego Maradona. (Flickr/Doha Stadium Plus)