Richie Hawtin a járvány ideje alatt még véletlenül sem karantén-streamekre pazarolta az idejét, ehelyett inkább stúdióba vonult és alkotott. Ennek elsőszámú eredménye a „Time Warps” EP lett, mely ősidők óta, azaz az 1999-es „Minus Orange” óta az első táncparkettre készített dinamikus kiadványa.

„Az idő megnyílni látszik.

Egyedi módon megnyúlt.

Az elmém visszahúzódott.

Az agyam előre koncentrált.

Felfedezés.

Tanulás.

Alkotás.

Gondolatok.

És Fénytörések. „

Ezekkel a szavakkal jellemezte Hawtin saját lemezét, mely két elnyújtott hosszúságú dalt tartalmaz, összesen 35 perces terjedelemmel.

A „Time Warps” tökéletesen összefoglalja azt a technikai, tartalmi felépítést, mely Richie szettjeit is jellemzi. A címadó zenében megjelennek a folyamatosan fejlődő, precízen megtervezett loop-ok, impulzusemelő tempó, békés ütem, de mégis kiszámíthatatlan váltásokkal.
Ezzel szemben a „Time Stands Still” egy gyökeresen eltérő megközelítést alkalmaz, baljós hangulattal, melyben fokozatosan emelkedik a feszültség egészen a csúcspontig, mely után a szerző kirobbanó energiával vezeti azt le. Kettős célja, hogy miközben egy régóta várt visszatérés, egyben egy szándéknyilatkozat is az új lenyomatról.

Richie Hawtin és az őt régóta kísérő munkatársa, Barbara Klein készítettek egy teljes hosszúságú videoportrét is, hogy vizuálisan is prezentálják a címadó „Time Warps”  hangulatát és érzéseit. Ezt szintén a mai napon lehet elérni majd 19 órától az alábbi csatornán. ITT