A Swallow Events nemrég bejelentette, hogy szerződést kötött a Roche gyógyszeripari vállalattal, akik zenei eseményekre specializált Covid gyorsteszt kifejlesztésén dolgoznak. 

A teszt az ígéretek szerint minden szakmai előírásnak megfelel majd, ami 15 perc alatt 96,52% pontossággal szűri ki potenciális vírushordozókat. Angliában a teszteket mobil szűrőpontokban akkreditált személyek fogják végezni, de a tesztek termesztésen külföldre is értékesíthetők lesznek.

Oli Thomas, a Swallow Events alapítója és ügyvezető igazgatója elmondta: „nagy büszkeséggel tölt el, hogy mi vagyunk az első olyan angol vállalat, ami helyszíni Covid szűrést tudhat a szolgáltatásai közt, ráadásul mindezt 15 perc alatt. Reméljük, hogy ez nagyban hozzájárul majd, hogy a 2021-es évünk jobban hasonlítson a 2020 előtti évekre, mint az idei.”

„A szolgáltatásunk a gyorstesztelésen kívül tartalmaz helyszíni kézfertőtlenítést, lázmérést és nem utolsó sorban adatgyűjtést, hogy a legrosszabb forgatókönyv esetén is értesíteni tudjuk az esetleges érintetteket. Ezek segíthetnek minden rendezvényszervezőnek ágazattól függetlenül, legyen az fesztivál, koncert, stadion, üzleti konferencia, kiállítás, bemutatók vagy klubestek. Csak az előbb felsorolt iparágak évi £39.1 millárd Font értékű hozzájárulást generálnak az angol költségvetéshez, ami 570.000 személyt főállásban foglalkoztat.

„Küldetésünk a mindenfajta rendezvény támogatása és lobbizása, együttműködve a helyi hatóságokkal, hogy lehetővé tegyük a szervezők számára a biztonságos és felelősségteljes újra nyitást COVID-környezetben is.”

Forrás: Mixmag

Ha igazak az értesüléseink, akkor több berlini klub is jelentkezett már a Rochenél, pl. a Suicide Circus.

Bővebb információ: https://www.swallowevents.com/covid19-testing-and-compliance