John Digweed a Mixcloud Live Exclusive Stream tegnap este lejátszott adásában három zenét is játszott Monofade – „Where I am” with Framewerk remix EP-jéről. És hogy miért is olyan jelentős ez?

John Digweed a progressive house egyik legjelentősebb képviselője. 2001-ben őt választották az év legjobbjának a DJ Mag szavazásán. Az 1967-es születésű lemezlovas munkásságára jellemző, hogy folyamatosan képes megújulni, szinte utat vezetve az elektronikus zene fejlődési sztrádáján. Zenéjére az ötletesség, az előremutatás, a közönség lázba hozása jellemző. Sokak által a Kiss100 rádióállomáson keresztül vált ismertté, ahol műsoraiban az elektronikus zenei szcéna összes jeles képviselője megfordult már. Ezen túl a legendás Global Underground mixosorozat több korszakos példánya is (Sydney, Hong Kong, Los Angeles) a nevéhez köthető.

A Monofade formáció 2013 nyarán alakult. Mohila Tamás és Nagy László már egészen fiatalon az elektronikus zene rabjává vált, de a duó mégis egy Manchester melletti kisvárosból indult el útjára, messze az óhazától. 4-5 hónap alatt el is készült a Taking Over c. kislemezük, Forteba remixével. Megjelenés után két nappal, már az amerikai Proton rádióban lehetett visszahallani az anyagot.

Már a kezdetektől fogva azt tervezték, hogy a zenéik eljussanak a lehető legjobb kezekbe, minél több és nagyobb kiadókhoz. Azóta nem csak produceri oldalunkat, hanem Dj szettjeiket is megmutatták a hazai közönségnek, mint például a CAT Budapest, DFFRNTroom, Japanika Budapest – Spontan, Rezidencia, Daydreaming Festival, Technopen, vagy éppen a Herz, Astronaut és Pulse rendezvényei. Mára már túl vannak a 40. megjelenésen is a következő kiadók égisze alatt: King Street Sounds, The Purr, HMWL Records, A Must Have, Soleid, Progrezo, Cenital Music, Capital Heaven, Spring Tube, stb.

A duót inspirálja minden, ami egyedi és groove-os. Legyen szó deep house, melodic house vagy az electronica stílusjegyeiről. Hogyan is jellemezhetnénk őket? Előremutató, dallamos, de olykor mély és mégis könnyed. Telis-tele meglepetéssel, véletlenszerűen felcsendülő reszelős vagy éppen angyali vokállal.

A John Digweed által is bemutatott EP a Capital Heaven gondozásában fog hamarosan napvilágot látni.

Facebook: https://www.facebook.com/monofade
Beatport: www.beatport.com/artist/monofade/343625

Borítókép: Monofade FB