A Ready Mix Records csapata és több mint 25 előadó a világ minden tájáról összefogott, hogy létrehozzanak egy csodálatos zenei utazást, mely arra hivított, hogy egyetemes reményt, szeretetet, egységet, pozitivitást, bátorságot, erőt, és elhivatottságot adjon a Bejrútiak számára. A VA-válogatásnak minden bevételét közvetlenül a Tuneforknak, a felelős művészalapnak ajánlják fel a gazdasági válság, a robbanás és a COVID19 által leginkább érintett művészek és zenészek megsegítése.

Az előadói gárdára mi is büszkék lehetünk, hiszen a magyar szcéna képviseletében a Moti Brothers & SIX (HU), GÆO, Adam Byrd, Indigo Theory, és Tigran zenéje is felkerült a lemezre, ráadásul a “Genesis” című varázslatos track-hez még videóklipp is készült, mely csodálatos képi világával egyszerre megrázó és mesebeli.

Tudva levő, hogy 2020. augusztus 4-én Libanon fővárosában Beirut-ban az emberiség törénetének legnagyobb nem nukleáris robbanása 204 ember életét követelte, 4-en eltűntek, 6500-an megsebesültek, 300.000 ember pedig otthon nélkül maradt. A vagyoni kár a becslések szerint 15 milliárd dollár. A robbanást Törökországban, Szíriában, Palesztinában és Európa egyes részein is érezték, a 250 km-re lévő Cipruson még hallani is lehetett. Az Egyesült Államok Földtani Intézete 3,3 szeizmikus eseményként észlelte a Richter-skálán. A robbanás akkor következett be, amikor az ország már pénzügyi, gazdasági válságban szenvedett. Összeomlás, hiperinfláció, politikai zavargások, korrupcióellenes tüntetések, fegyveres összecsapások és globális járvány zajlott.

Amennyiben módodban áll támogatni a bejrúti zenészeket, azt a kiadvány megvásárlásával is megteheted. Nincs más dolgod, csak kattints ide, és indulhat a vásárlás!