Nehéz Jeff Millsről nagy szavak vagy pátosz nélkül beszélni. Bár nem tagja annak a Belleville-i Triónak, akinek a techno zene származását tulajdonítjuk, mégis legalább annyira fontos detroiti legenda. Munkássága messzebb nyúlik a technonál, melyre jó példa, hogy a klasszik dj fellépésein túl már kétszer játszott Budapesten az Óbudai Danubia Zenekarral: a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Millenárison (2016) és a Budapesti Nyári Fesztivál alatt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon (2018).

Személyisége legalább ugyan ennyire elképesztő, amit a Technokunst és az NVC csapata is megtapasztalhatott, amikor együtt vacsoráztak.

A ’90-es években csak „The Wizard”, azaz varázslóként hivatkoztak rá, hiszen fellépésein egyszerre három bakelitről játszott. Kreativitása azóta sem hagyott alább, legutóbb épp Jean-Phi Daryvel jelentett be közös duót The Paradox néven, ami egy elentrokus jazz formáció.

A Counter Active nevű bemutatkozó albumok január 29-én landol az Axis Records gondozásában, ami olyan valós idejű felvételeket tartalmaz majd, amik spontán a stúdióban készültek (egyfajta közös jammelés) és nem előre megírt zeneszámokat.

TheParadox_trailer1 from AxisRecords on Vimeo.

Forrás: [thevinylfactory]