Bernathy Zsiga vitán felül alapembere a magyar technónak – ha nem a legalapabb embere. Mindennek ellenére sosem volt ismert arról, hogy ennek különösebb felhajtást generálna, sokkal inkább szorítkozott mindig arra, hogy önazonos, igényes és jó zenéket szerezzen, ennek jegyében lépjen fel bulikban, vegyen részt projektekben, illetve dolgozzon együtt emberekkel közösen.

A 2020-as év sajátosságait persze mindannyian ismerjük, azonban Berntahyt ez sem tántorította el az alkotástól, s a befordulás és sajnálkozás helyett inkább alkotásba fordította az energiáit, amelynek eredménye lett a most megjelenő Acid19 című szerzemény, amely a Second Air Records gondozásában jelenik meg egy single formájában.

A kiadvány kiegészítéséhez pedig több jelentős hazai producert is felkért, hogy gondolják újra pandémiás szerzeményét, akiket nem csupán a legaktuálisabb és legizgalmasabb hazai előadók, de Zsiga jóbarátai között is kell említeni. Ennek szellemében társult a munkához ARKOW alteregójával SanFranciscoBeat, Man + Machine, Somabalazs, Phot, vagyis Andras Bader, valamint Interflug, és a Second Air kiadót vezető Lakvaba is.

A végeredmény pedig egy eredeti módon színes, izgalmas és korszerű elektronikus zenei kiadvány lett, amely 2020 december 28-án jelenik meg, és ami talán egy keserédes lenyomata lesz a covid-19 járványnak.

Bernathy – Acid-19

Arkow remix

Interflug remix

Lakvaba remix

Man+Machine remix

Phot’s psychedelic pandemix

Somabalazs remix