Blawan – aki már több alkalommal is járt hazánkban – Instagramján osztotta meg a hírt, hogy a Brexit miatt az Európai Unió területén kívül ragadt. Egész pontosan Kijevben, ahová a hatályos jogszabályok értelmében el sem indulhatott volna.

Nem kevés kritika éri azokat a fellépőket, akik útnak indulnak egyet zenélni ebben a nehéz időben. Pedig vannak olyan országok és területek, ahol a szabályozás lehetővé teszi, hogy kinyissanak a szórakozóhelyek és a vendégek csoportosan táncoljanak. 

Történetünk főszereplője örömmel mondott igent egy szilveszteri fellépésre az ukrán fővárosban, amit csak az a tény árnyékolt be, hogy a művész úr jelenleg Berlinben él, ami Németország egyik legfertőzöttebb területe és ahol komoly kijárási korlátozások vannak érvényben. Ezen korlátozások értelmében csak az alapvető szükségletek és munkába járás céljából lehet elhagyni a lakóhelyet. Úgy tűnik, Blawan munkahelynek tekintette Kijevet – és mit sem törődve a potenciális kockázattal – útnak indult.

Az angol származású művész azonban hamar megbánta a dolgot, ugyanis hazafelé menet a Brexitre hivatkozva a LOT lengyel légitársaság megtagadta az angol útlevéllel rendelkező Blawantól, hogy felszálljon a repülőgépre.

Valószínűleg ez volt az első, de korántsem az utolsó, hogy az EU és az Egyesült Királyság között fennakadások jelentkeznek egy-egy fellépő utaztatásával kapcsolatban. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy valószínűleg csak vízummal lehet majd EU-s DJ-knek Angliában fellépni (hiszen ekkor egy EU-s munkavállaló keresne pénzt Angliában), aminek szabályozása még nem tisztázott véglegesen.

Az eset kapcsán az interneten kommentelők nagyobb része a komoly etikai aggályokon kívül szóvá tették, hogy visszanyalt a fagyi és a karma működik.

Blawan egyébként legutóbb áprilisban lépett volna fel az Akváriumban.