Novemberben írtunk utoljára Marshall Jefferson-ról. A chicagoi legenda akkor arról beszélt, hogy miért is fejezte be a DJ-karrierjét. Döntésének legfőbb okaként a színesbőrű zenészeket érő hátrányos megkülönböztetést jelölte meg.

A house zene 61 éves pionírjáról – aki 1986-ban adta ki a stílus egyik alapkövének számító Move Your Body című szerzeményét – új hírek érkeztek. Sajnos nincs jól. Helyi zenésztársa, Eric Walton Facebook-bejegyzése szerint Marshall Jefferson súlyos tüdőgyulladással küzd és kórházban ápolják.

Family, please send a prayer up ? for Marshall Jefferson who just informed me he’s in the hospital for pneumonia. Let’s put politics & beliefs aside for a moment. Life is precious. He asked no calls please.

Közzétette: Eric Welton – 2021. január 4., hétfő

Kedden a house legenda is bejelentkezett. Nagyon örül a sok kedves üzenetnek, de jelenleg nincs energiája megválaszolni őket, a helyzet ugyanis nagyon súlyos.

Mi pedig nem tehetünk mást, csak reménykedhetünk benne, hogy Marshall Jefferson sikerrel veszi élete legnagyobb küzdelmét!

Kép forrása: Mixmag