Két győri gyerekkori barát (Marton Szabolcs és Kiss Veronika) álmodta meg az ötletet a tavaszi karantén alatt és 9 hónap elteltével most adták ki a zenészeket segítő appot Androidra és IOS-re. A designt pedig Marton Zsolt készítette el.

A Kodai segítséget nyújt zenészeknek, hogy a hanganyagukat automatikusan midivé alakítsák egy AI segítségével. Jelenleg a zongora támogatott, de hamarosan érkezik a gitár is. Az app lehetővé teszi, hogy a felhasználók rendszerezzék, és megosszák a felvételeiket, valamint van lehetőség közös felületet létrehozására mely a több résztvevős projekteket támogatja. Automatikusan frissülnek a felvett dalok, így azonnal látható, ha valaki frissítette zenei repertoárját, ötleteit. Emellett a fájlok kényelmesen letölthetőek a honlapról.

A laikusok kedvéért: A Midi-t leginkább stúdióprogramokban használják, információkat tartalmaz a hangokról, digitális kottaként is definiálhatjuk. Könnyen szerkeszthető, vagyis hangokat lehet törölni, rövidíteni és hozzáadni, valamint effekteket/hangszerek hangjait lehet kiegészíteni.
Az app úgy működik, hogy felveszel zongorával valamit és egyből kapsz egy midi-t, letöltöd, beleírsz pár hangot, kijavítod amit esetleg máshogy szeretnél és ráteszel például egy elektromos gitár hangzást.

Honlap: https://kodai.app/
Kapcsolat: info@kodai.app
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kodai.kodaiapp2
IOS: https://apps.apple.com/app/id1518032115
Design: https://zsoltmarton.net/kodai/

Ha szeretnéd a friss projektet támogatni, csak annyit kérnek a fejlesztők, hogy töltsd le az appot, értékeld az áruházban, esetleg fizess elő nagyobb tárhelyre 🙂
Nagyon sokat tudsz ezzel segíteni!