Bár az elmúlt hetek történései bizakodásra adhatnak okot, azt egyelőre még csak megtippelni sem lehet, hogy mikor nyithatnak ki újra a klubok. A koronavírus okozta megbetegedések esetszáma folyamatosan csökken és a lakosság beoltása is megkezdődött, azonban ez még nem jelenti azt, hogy máról holnapra újra indulhatnak a bulik. De a hazai producerek addig sem tétlenkednek. Az elmúlt hetekben számos jobbnál-jobb megjelenésről számolhattunk be és a jelek szerint a tendencia 2021-ben is folytatódik.

Hazánk producerei közül az idei első nemzetközi megjelenést Episode1 jegyzi, méghozzá a JAM gondozásában! Sam Paganini kiadója talán már senkinek sem szorul bemutatásra, hiszen az olasz DJ / producer által életre hívott label nem ismeretlen a magyar zenészek és zenerajongók számára. A JAM több hazai vonatkozású megjelenéssel büszkélkedik.  Legutóbb Shabaam egyik zenéje jelent meg a kiadó által piacra dobott válogatáslemezen.

Episode1 azonban még erre is rátett egy lapáttal. Sam Paganini amúgy is előszeretettel szokta lejátszani a hazai DJ / producer munkáit, sőt nagyjából pontosan egy évvel ezelőtt már szerepelt az egyik zenéje a JAM által kiadott válogatás lemezen. Most azonban egy teljes EP-t fog szentelni Episode1 szerzeményeinek! A Duhongo január 18-án látott napvilágot a JAM23 cimkéje alatt.

Episode1 összesen három vadonatúj szerzeménnyel hallatja ismét a hangját. A Duhongo” példáját mások is szem előtt tarthatnánk. A techno egy olyan nyelv, amit nyelvi korlátok nélkül is megértünk, de ha már nincs olyan, hogy „magyar” hangzás, legalább néha címében utalhatna rá arra, hogy hol készült. Egy magyar nyelvű cím után pedig már rögtön felkelti a figyelmet a „tucat” angol elnevezések tengerében. És ha már a zenei produkció hozza azt a szintet, ami a nemzetközi vizekre szükséges, bátran használjunk magyar címeket!

Mély basszusok és hipnotikus dallamok jellemzik az EP-t, Mindhárom szerzemény igazi bombaként hat a tánctéren. A Duhongo erősen főműsoridős jellege miatt biztosak lehetünk abban is, hogy számos DJ lemezestáskájában ott fog lapulni ez a szerzemény, a „Hide and Seek” – ami például Cari Lekebusch kedvence az EP-ről  -egy fokkal visszafogottabb, de ugyanúgy beindítja az energiákat. A „Sequential Loop” hallgatása során pedig alig várjuk már, hogy egy sötét klubban trappolhassunk rá a egy végtelen éjszakán. A zenéket végighallgatva egyből feltűnik, hogy ezek a szerzemények egy kicsit mások, mint amiket Episode1 korábbi munkái során megtapasztaltunk. Látszik. hogy kezd beérni négy év munkája. Ádám pedig helyeslően bólogat. Aki igazán nagyot akar alkotni, annak muszáj leülni és foglalkozni vele. A tehetség mit sem ér, ha nem párosul hozzá szorgalom. Ádám esetében mindkettő adott.

Szép számmal érkeztek feedback-ek neves DJ-ktől. A Duhongo EP-t többek között Joseph Capriati, Richie Hawtin és Danny Tenaglia is véleményezte, de lássuk a véleményeket:

Marco Bailey: „nice ep”
Kaiserdisco: “Sounds cool, might use it for our next Pdcasts. Thx”
Klaudia Gawlas: “nice! thank you!”
Marco Faraone: „Banger! Very nice tracks!!! Thx for sending”
Felix Kröcher: „Nice Track!”
Richie Hawtin: „downloaded for r hawtin”
Frankyeffe: “massive ep!! Thx!!”
Karotte: “cool ep. like all 3 tracks.”
Danny Tenaglia: “Downloading for Danny Tenaglia, thanks!”
Monika Kruse: “Love the trippy sounds”
Gary Beck: “nice vibes on duhongo :)”
Cari Lekebusch: “great stuff thanks! <3 will flaunt asap!”
Fabio Florido: “Loving all of them, thank you!”
Paco Osuna: “Will try thanks ;)”
Joseph Capriati: “nice, will try soon. thanks !”

Beatport Link: https://www.beatport.com/release/duhongo/3234633

Episode1 produceri munkáit 2016 óta tartjuk számon, és olyan artistok szupportálták mint Richie Hawtin, Klaudia Gawlas, Secret Cinema, Pan Pot vagy épp Sam Paganini. Született performer, akinek a vérében van a szórakoztatás. Motivált és energikus DJ, aki tudatosan építi a karrierjét.

Mint ahogyan azt már a bevezetőben is említettük, ez lesz Ádám második megjelenése Sam Paganini kiadójánál. A magyar és olasz producer a Bónusz Fesztiválon találkozott egymással először, akkor azonban még csak futólag volt alkalmuk megismerni egymást. Az áttörést egy klubest hozta meg Dániában. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően ugyanis Ádám a barátnőjét látogatta meg Dániában, Sam Paganini pedig éppen a szomszédban zenélt. Itt már volt alkalmuk hosszabban is beszélgetni, melynek eredményeként azóta is szoros munkakapcsolat köti össze őket egymással. A történet itt nem áll meg, Ádám és Paganini a jövőben is fog még együtt dolgozni, erről azonban majd csak később árulhatunk el részleteket.

One year ago when we met for the first time with Sam Paganini.
Amazing news are coming soon! Stay tuned for more!…

Közzétette: Episode1 – 2020. november 17., kedd