A különös eset Angliában történt, Essex városában. Ahogyan az nálunk is lenni szokott, jó házmester módjára értesítette a rendőrséget egy civil, miután egy nagyobb csoportosulást vett észre az utcán. Gondolta, hogy ez bizony nem lehet más, csakis egy illegális buli, így aztán azonnal riadóztatta a hatóságokat. Pedig csak ártatlan nyugdíjasokról van szó, akik békésen vártak a sorukra, hogy megkapják a koronavírus elleni vakcinát.

A helyszínt biztosító Saxon Hall igazgatója így kommentálta az eseményeket: „Nagyon vicces volt, amikor megérkeztek a rendőrök, mivel értesítést kaptak arról, hogy illegális rave bulit tartanak a csarnokban. Partyzó fiatalok helyett azonban csak kerekesszékes és járókeretes időseket találtak, akik a sorukra vártak, hogy megkaphassák a koronavírus elleni vakcinát.

A félreértésre az adhatott okot, hogy a tervezettnél később érkezett meg az oltóanyag és a szükségesnél kevesebb adaggal. Ez pedig a tömeg feltorlódáshoz és kisebb káoszhoz vezetett, emiatt gondolhatta azt a túlbuzgó hazafi, hogy éppen egy illegálbuli folyik a szomszédságban.

A félelem persze nem volt alaptalan, hiszen az elmúlt hónapokban valóban rengeteg illegálbulit kellett felszámolnia a brit rendőrségnek, nyáron például 400 fő ellen intézkedtek nem messze ettől a helyszíntől.

Forrás: [Mixmag]