20 év hosszú idő, bármilyen aspektusból is vizsgáljuk. A Cocoon mint brand öt éve, 2016-ban ünnepelte 20. születésnapját. A Cocoon Recordings-t mint kiadót viszont csak 1999-ben hívta életre Sven Väth. A legelső válogatás lemez, a Cocoon Compilation A csak 2000 nyarán került a lemezboltok polcaira, a debütáló kislemez, Frank Lorber (egyébként ezt inkább Anthony Rother írta – a szerk.) Jailhouse Rocker-je pedig két évvel később, 2002 áprilisában.

A jeles esemény apropóján Sven Väth már készített idén egy kizárólag Cocoon Recordings megjelenésekből álló, kétórás mixet Pete Tong legendás rádióműsorának, a friss Essential Mixet még január 30-án mutatta be a BBC Radio One, amelyről ITT írtunk bővebben. Többek közt erről az új válogatásról is a műsor keretein belül hallhattunk először néhány friss, ropogós tételt. Például André Galluzzi és Daniel Stefanik közös munkáját, a The Regulator-t vagy az Extrawelt párostól a Murder Ballet című darabot. A kiadó pedig idén januárban publikálta a hírt, és tette közzé a legelső tracket, amelyet minden pénteken egy-egy újabb követett.

A 15 számos kollekció olyan új zeneszámokat tartalmaz, melyeket szinte kizárólag olyan előadók készítettek, akik ezen a hosszú úton ha nem is a kezdetektől, de valamilyen formában erősebben kötődtek vagy a kiadóhoz, vagy a brandhez. Ilyen például Gregor Tresher, Petar Dundov vagy a Pig & Dan páros, de a lágyabb darabok kedvelői sem fognak csalódni, hiszen Solomun vagy Rampa (ő egy tőle szokatlan, de egészen különleges elektrós darabbal) is képviselteti magát a lemezen. Ez egy exkluzív, limitált kiadású LP, amely előrendelhető volt a kiadó oldalán viszont már el is fogyott.

Íme a tracklista:

1. Rampa – 2000
2. Emanuel Satie – Departure
3. Solomun – We’ll Never Have Today Again
4. Gregor Tresher – Nostalgia (Is The Enemy)
5. Joseph Ashworth – Eavesdrop
6. Pig & Dan – Trauma
7. Josh Wink – Nuclei
8. Ricardo Tobar – El Eterna
9. Tiga & Roman Flügel – Look To The Sky
10. Planetary Assault Systems – Raww
11. Jacek Sienkiewicz – Digitavi
12. André Galluzzi & Daniel Stefanik – The Regulator
13. Extrawelt – Murder Ballet
14. Petar Dundov – Overtone
15. Sebastian Mullaert – Kikaqu

Megjelenés dátuma: 2021.02.19.

Cover: Photo