Azt hiszem mindannyiunk nevében kijelenthető, hogy nem sok dolgot várunk jobban annál, minthogy úja bulizhassunk. Bulizásra pedig a világtörténelem legsötétebb éveiben is volt lehetőség. Most is van, csak nem mindegy, hogy hol. A [Fazemag] összeállításban azok az országok kerültek górcső alá, ahol a járványügyi intézkedések nem tiltják a bulizást. Persze azért némi korlátozás mindenhol előfordulhat.

Ausztrália

A kontinensnyi ország jelenleg szinte Covid-mentes területnek számít. Bár nemrégiben ötnapos zárlatot vezettek be Victoria államban, mivel öt ember megfertőződött, de még így is akadnak bulik szép számmal. Carl Cox úgy tűnik jól választott, amikor Ausztráliába tette át a székhelyét.

Új-Zéland

Új-Zélandon sikerült megállítani a járványt, második hullámról nem is hallottak. A szigorú intézkedéseknek köszönhetően a vírus már nem terjed a közösségekben, új fertőzötteket csak külföldről érkezők között találnak. Ennek ellenére sajnos elég kevés eseményt szerveznek mostanában arrafelé.

Oroszország

A Föld legnagyobb kiterjedésű országáról ez már nem mondható el. Az elmúlt héten átlagosan naponta körülbelül 14–16 000 új megbetegedést regisztráltak. Ennek ellenére arrafelé nem zártak be a klubok és rendszeresek a zenés-táncos rendezvények.

Japán

A felkelő nap országában az elmúlt hónap statisztikái alapján meredeken csökken az új fertőzöttek száma. A maszk viselése kötelező és a létszámot is erősen korlátozzák, ennek ellenére a Resident Advisor eseménynaptárában számos rendezvény közül válogathatunk.

Kína

A föld legnépesebb országa híres arról, hogy előszeretettel korlátozza lakóinak szabadságjogait, azonban Európával ellentétben ott mégiscsak mehetnek most is a bulik. Aki éppen Shenzen környékén jár, annak egy csomó választási lehetősége van a Resident Advisor ajánlója szerint.

Florida (USA)

Bár a koronavírus a számok alapján leginkább az Egyesült Államokat sújtja, éppen ezért meglepő lehet, hogy még ott sem mindenhol álltak le a bulik. Floridában legalábbis biztosan szerveznek még eseményeket, szigorú higiéniai előírások betartásával.

India

A RA programajánlója szerint a világ második legnépesebb országában is találunk olyan drum and bass bulit, ahol táncolni lehet.

Nicaragua

A közép-amerikai banánköztársaságban sem állt le a szórakoztatóipar. Az elmúlt 14 napban alig 100 új megbetegedést regisztráltak.

Borítókép: Pixabay – Gabriel Popp