Andrew Cuomo, New York kormányzója múlt hónapban még úgy nyilatkozott, hogy 10%-os kapacitással újranyithatnak az olyan nagy rendezvényközpontok, mint például a Madison Square Garden, vagy a Barclay’s Center. Néhány nappal ezelőtt viszont már azt mondta, hogy a mûvészeti, szórakoztató és zenei helyszínek áprilistól a befogadóképességük 33%-val működhetnek tovább.

Azt azonban még ne gondoljuk, hogy hamarosan tömegek fognak összegyűlni, hiszen a beltéri rendezvényekre 100, a kültériekre pedig 200 fős limit van érvényben. Továbbra is köteles minden résztvevő maszkot viselni és betartani a távolságtartási szabályokat. Como szerint ezek a számok tovább nőhetnek (150 beltéren, 500 szabadtéren), amennyiben a látogatók negatív teszteredménnyel érkeznének.

A 33% -os kapacitással történő üzemeltetés azonban sok new york-i helyszínen még mindig nem lehetséges. Az előzetes költségek kifizetése után nem minden hely tudná nyereségesen kigazdálkodni a nyitás feltételeit.

Még mindig nagyon messze vagyunk attól, amit korábban megszokhattunk. De ezek az intézkedések némi reményre adhatnak okot a jövőt illetően.