Magyar idő szerint március 15-én, hajnalban rendezték a 63. Grammy-díjátadót. A három és fél órás show műsorra idén is Los Angeles-ben került sor, ezúttal nézők nélkül, Az elismerést ezúttal is számtalan kategóriában osztották ki.

A legjobb dance és elektronikus albumért járó kategóriát mindössze 2005-ben alapították. A korábbi díjazottak között olyan neveket találunk, mint például a Chemical Brothers, Skrillex, Madonna, a Kraftwerk, a Justice, Lady Gaga, Aphex Twin vagy a Daft Punk.

Idén ismét egy populárisabb vizeken mozgó előadó kaphatta meg az elismerést, a kanadai-haiti származású Kaytranada személyében. Érdekesség, hogy miközben az elektronikus zene igen erős hagyományokkal rendelkezik a feketék között (emlékezzünk csak Detroitra, vagy Chicago-ra, mint a house, illetve a techno  megalakulásának két fellegvára), eddig még nem nyert színesbőrű előadó ebben a kategóriában.

Kaytranada ráadásul duplázott, hiszen a legjobb dance és elektronikus szerzeményért járó díjat is a bezsebelhette a Kali Uchis-szal közös, 10% című felvételért, Itt nem ő az egyetlen színesbőrű győztes, korábban Janet Jackson és Donna Summer is hazavihette már a díjat.

A többi kategóriában olyan ismert zenészek nyertek díjat, mint Billie Eilish, Taylor Swift, Dua Lipa, a Strokes, Megan Thee Stallion és Beyoncé. Utóbbi lett ráadásul a legeredményesebb női előadó lett a Grammy-díj eddigi történetében.

Kaytranada 2013-ban feltűnt a Boiler Room montreáli kiadásában, amiben egy ismerős szereplő is felbukkan a 34. perc közepén.