A berlini klubbizottság (Berlin Club Commission) hat pontos tervet készített a klubok újranyitását illetően, beleértve a kísérleti teszteseményeket gyorsteszteléssel, valamint a higiéniai ajánlásokat és az előírásokat megosztó központi információs központot.

Az első ilyen teszteseményre március 20-án került sor, 1000 főt engedtek be a berlini filharmonikusok koncerttermébe. Csak az vehetett részt, aki az esemény napján negatív teszteredményt produkált, amiért egyébként nem kellett fizetni. Szigorúan betartották az egészségügyi és biztonsági előírásokat, mint például a szellőzés és a kijelölt ültetés.

Szombaton pedig egy újabb eseményre fog sor kerülni. A borítóképen is látható Säälchenben a Holzmarkt-on, a távolságtartási és maszkviselési szabályok maximális betartásával. A jegy és a COVID teszt összesen 20 euróba fog kerülni.

A teszteredményeket áprilisban fogják kiértékelni. Pamela Schobeß, a Club Commission elnöke a kísérleti projektet „kicsi, de fontos lépésnek nevezte, ami egy év után újra reményt adhat az egész ipar számára”.

Klaus Lederer, berlini kulturális miniszter a múlt héten így nyilatkozott: „Ez a fajta teszt egyedülálló Németországban – és remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy a kulturális eseményeket a lehető leghamarabb félelem nélkül lehessen látogatni.”

Az újranyitás ötletét a berlini klubszcéna egyöntetűen támogatja, hiszen a német fővárosban több, mint egy éve zárva tartanak a beltéri szórakozóhelyek. A segélyprogramoknak hála a berlini klubbizotzság 300 tagja közül eddig egyik helynek sem kellett még bezárnia.

Forrás: [Mixmag]