A járvány miatt az összes DJ 70%-ának kellett magát átképeznie, vagy új készségeket elsajátítania. Ez lett a tanulsága annak a tanulmánynak, amit a Pirate elnevezésű szervezett osztott meg a „the Pirate blog” felületén, miután 20 000 DJ-t kérdeztek meg az aktuális helyzetről.

A tesztet kitöltők 29 százaléka úgy nyilatkozott, hogy ma már egyre inkább a zeneírással foglalkoznak. A rendezvények hiánya nagy hatással van az anyagiakra: 54 százalékuk azt mondta, hogy a válság miatt elvesztették teljes jövedelmüket, 26 százalék pedig nem tudja elképzelni, hogy a lezárás után visszatérne a zeneiparba.

A felmérés a lezárások pozitív következményeit is bemutatta. Sok DJ kijelentette, hogy a karantén során fokozták érdeklődésüket a DJ-zés iránt. A megkérdezettek 31 százaléka szerzett be magának új kontrollert, 26 százaléka fektetett be DJ szoftverbe, 11 százaléka CD-t, 8 százaléka pedig bakelitlemezlejátszót vásárolt.

A válaszadók kétharmada pozitív dolgokról is nyilatkozott. Elsősorban a Twitch térnyerését nevezték új lehetőségnek a rajongókkal való kapcsolatfelvételre és a jövedelemszerzésre, valamint arról az időről, amit a DJ-tudásuk elmélyítésére tudnak fordítani.

Forrás: [Fazemag]