Detroit számos fantasztikus DJ-t és producert nevelt ki. Vannak köztük igazi nagyágyúk (mint például a techno alapító ősatyák, vagy éppen Jeff Mills), de a „kisebb” nevek is fontos szerepet játszottak Motorcity életében.

Tim Baker az utóbbiak táborát erősítette. A tragédia híréről egy másik helyi legenda, Alan Oldham számolt be először. A halál oka egyenlőre ismeretlen.

Tim Baker Detroitban született, a 80-as évek közepén kezdett el DJ-zni. Első állandó állomása a Nectarine Club volt, ahol Jeff Mills-szel osztozott a rezidensi pulton. 1997-ben megalapította saját kiadóját. Az Elephanthaus adta ki többek között Cristian Varela nagysikerű szerzeményét, a Your Body Experience-t. Tim Baker egyre többet lépett fel Európában is, többek között a berlini Tresor pultjában. Később Chicagoba helyezte át a székhelyét és megalapította másik kiadóját, a house orientált Real Estate Records-t. Tim Baker producerknt olyan nagynevű labelek gondozásában jelentette meg zenéit, mint például a NovaMute, Ovum, vagy éppen Minifunk.

Tim Baker halálhírére a szakma nagy öregjei szinte kivétel nélkül reagáltak. Dave Clarke, Luke Slater, Cristian Varela, Christian Smith és Marco Bailey is lerótta tiszteletét a közösségi oldalon. Nyugodjon békében!

I just heard the very sad and shocking news Tim Baker has passed away. I met him a few times, he featured on my White…

Közzétette: Dave Clarke – 2021. április 4., vasárnap