Minderről Miloš Vučević, az Exit Fesztiválnak helyszínt adó Újvidék polgármestere számolt be, aki mellesleg a „Fighting Against Pandemic” elnevezésű nemzeti egészségügyi bizottság tagja is.

A szerbek kedvenc fesztiválja a hírek szerint július 8-11. között kerülne megrendezésre. A rendezvényen csak beoltottak vehetnének részt, de a fesztivál azok részére is nyitva áll, akik a belépés előtt negatív gyorstesztnek vetik alá magukat, vagy pedig már átestek a fertőzésen.

A dolog már csak azért is biztató, mert jelenleg Szerbiában az egyik legmagasabb az átoltottak aránya Európában. A szervezők külföldi vendégekre is számítanak. Az Exit Fesztivál szervezői ígéretet tettek azok számára is,  akik esetleg nem jut időben vakcinához a saját hazájukban és Szerbiában kívánják beoltatni magukat.

Nem meglepő a helyi városvezetés álláspontja, hiszen Szerbiának az EXIT olyan nagyságrendű eseménye, mint a SZIGET Magyarországnak. Magasan erősíti az ország GDP-jét és komolyan befolyásolja Újvidék lakosságának éves jövedelmét.

A tervezett fellépők között találhatjuk Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Paul van Dyk, Tyga, DJ Snake, Eric Prydz b2b Four Tet, Solomun, Dax J, Kobosil, Dennis Sulta, vagy éppen Honey Dijon nevét is. A szervezők hamarosan újabb neveket is be fognak jelenteni.

Az első Exit Fesztivál 2000-ben került megrendezésre a Budapesttől alig három órányira található péterváradi erődben. Összesen 40 helyszínen szinte a teljes zenei paletta megtalálható, mely közül az elektronikus zenei szekció számít igazi húzóerőnek. A Dance Arena elfogultság nélkül a világ egyik legjobb színpada, de a kisebb stage-eken is rengeteg e-zenei kuriózumra bukkanhatunk. Az Exit Fesztivál az egyik kedvenc nagy rendezvényünk. Számos alkalommal megfordultunk a péterváradi erődben, a 2013-as2014-es2016-os és 2017-es látogatásról is írtunk beszámolót.

Bővebb infó: https://www.exitfest.org/en