Mindig nagy büszkeséggel tölt el bennünket, amikor komoly nemzetközi visszhangot kap valamelyik honfitársunk zenéje. Ezek azok a momentumok, amikre feltétlenül szükség van ahhoz, ha valaki külföldön is szeretne ismeretséget elérni.

Marco Bailey neve egyetlen techno rajongó számára sem szorul bemutatásra. A belga veterán évtizedek óta a globális szcéna egyik kiemelkedőbb alakja. A 90-es évek kezdete óta védjegye a dinamikus techno. Számos alkalommal megfordult már hazánkban. Legyen szó a legnagyobb tömegrendezvényekről, mint például a Hyperspace, vagy a Sziget Fesztivál, vagy éppen a legjelentősebb klubokról Budapesten és vidéken, hiszen zenélt már a Corvintetőn, a szegedi Sing Sing-ben, Sárándon az M47-ben, vagy éppen a fertődi Graffity City-ben. Bulik híján tegnap a HÖR adásában kaphattuk el a legfrissebb szettjét.

A HÖR pedig napjaink egyik legnépszerűbb stream sorozata. Az apró berlini stúdióból sugárzott DJ-szett azóta már több, mint 200 ezer megtekintésnél jár a Youtube-on.

Az 55 perces szett számunkra legfontosabb momentuma az, hogy Marco Bailey lejátszotta egyik honfitársunk megjelenés előtt álló zenéjét is.

Raul Young neve nem ismeretlen Marco Bailey előtt, hiszen a fiatal hazai prodcuer egyik szerzeménye korábban éppen a belga kiadójánál, a Materia gondozásában látott napvilágot.De a sort még hosszasan lehetne folytatni, hiszen jelentek már meg zenéi a Sasha Carassi által vezetett Phobiq Records, Planet Rhythm, Silver M, Metaphase, Rawflex Records, Set About, Amazing Records, Say What? Recordings, IAMT, Funk’n Deep, Nervous Records, Renesanz, Natura Viva, Frequenza, vagy éppen a BeMassive Records. Saját kiadójának, az Illegal Control Records gondozásában.

Több alkalommal zenélt már külföldön is, többek között a The Egg (London), Soundfactory (Zágráb), vagy éppen a Chapeau Rouge (Prága) falai között, de a hazai közönség is találkozhatott már vele több kiemelt rendezvényen is, mint például a Balaton Sound, Katlan Fesztivál, The Etiket (Győr), Carbon (Szeged), vagy éppen a Dürer Kert és az Akvárium Klub.

Raul Young szerzeménye a 17. perctől hallható. Gratulálunk és csak így tovább!