Indiában az elmúlt héten sorra dőltek meg a koronavírus járvány újonnan regisztrált fertőzötteinek napi rekordjai. A mintegy 1,3 milliárd lakosú, a világ második legnépesebb országának számító Indiában már 20 millió fertőzöttről tudni, a vírus okozta betegségnek több, mint 200 ezer halálos áldozatát regisztrálták, ám a valós számok vélhetően ennél sokkal magasabbak. Egészségügyi szakértők vélekedése szerint túl hamar lazítottak Indiában a járványügyi korlátozásokon, miután az ország eddig viszonylag enyhén vészelte át a járványt, de az új mutációt is felelőssé teszik a drasztikusan megugrott számokért.

A közösségi oldalakat figyelve feltűnhetett már, hogy a helyzet ellenére számos DJ repült már az idén Indiába csak azért, hogy zenélhessen. A mindig kritikus hangvételt megütő Dave Clarke ezúttal sem hagyta annyiban a dolgot, Kiposztolt ugyanis egy képet, amiben kigúnyolta azokat a fellépőket, akik a jelenlegi helyzet ellenére sem tudnak lemondani a gázsiról.

Közzétette: Dave Clarke – 2021. április 20., kedd

„Minden nemzetközi DJ, aki részt vesz az ilyen eseményeken, a szcéna legutim részének levesébe köpik bele […]. Idióták, ha így viselkedsz, csak még rosszabbá teszed az egész helyzetet […] Mindannyian szeretnénk már újra bulizni, de az ilyen események létrehozásával csak azt fogjuk elérni, hogy még később jön el az újranyitás ideje”

A Business Techno nevű Instagram oldal pedig arról írt, hogy december óta követik figyelemmel az Indiában megrendezett eseményeket. Ezek szerint sok DJ akár 4-5 fellépést is vállal az indiai turné ideje alatt. Idén többek között Sven Väth, Deborah de Luca, Nastia, Stephan Bodzin, Mind Against, Jamie Jones vagy éppen Dixon is fellépett már Indiában.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Business Teshno (@businessteshno) által megosztott bejegyzés