2021. július 8. és 10. között a Bánkitó Fesztiválon ismét mindenki belevetheti magát legjobb programokba és a tó hűvös vizébe. Magyarország legnagyobb kis-fesztiválja idén még kisebb lesz, de annál különlegesebb. A tavaly bejelentett tematika idén is folytatódik, és arra hív mindenkit, hogy oltassa be magát Hungarovakcinával és merüljön el a magyarság mibenlétének rejtelmeiben. A jegyek rendkívül limitált számban lesznek elérhetőek a háromnapos fesztiválra.

A Bánkitó Fesztivál idén az eredetileg tervezett 2021. július 8-10 közötti időpontban rendezik meg Bánkon, a tó körül. A sok bizonytalan körülmény ellenére a szervezők bizakodóak, hogy júliusban már lehet majd biztonságosan fesztiválozni. “Mindannyian nehéz hónapokon vagyunk túl, de szerencsére a Bánkitó szuper közössége őszinte türelemmel és elfogadással támogatott bennünket. Sajnos a helyzet kiszámíthatatlansága ugyan hátráltatja a tervezést, és bár biztosan még nem lehet tudni, hogy milyen korlátozások lesznek és milyen formában lesz lehetséges a fesztiválozás, több különböző eshetőségre is megvannak a megfelelő forgatókönyveink” – mondta el Oláh Kata a fesztivál ügyvezetője.

A fesztivál továbbviszi üzenetét: Ne hátra nyilazz, hanem előre! Idén végre mindenki beoltathatja magát Hungrovakcinával, a magyarság szérumával, és a tavaly elkezdett fonalat felvéve nekivághatnak a nagy Hungaroterápiának,  hogy megfejtsék, vajon mi teszi a magyart? Az, hogy itt született, itt él, beszéli a nyelvet, vagy hogy magyarnak vallja magát? Ebben a hangulatban indulhat el az idei Bánkitó, ahol biztonságos dózisban és kellő időben adagolt hungarikumok, megfelelő mértékű szórakozás, és rendszeres párbeszéd veszi kezdetét a magyarság kérdéseiről.

Méretében ugyan a megszokottnál kisebb, de minden tekintetben páratlan, házibuli hangulatot idéző kis-fesztiválra készülhetnek a látogatók, ahol a tervek szerint kettő élőzenei és egy izgalmas elektronikus zenei helyszínen zajlanak majd koncertek. A magyar virtusnak megfelelően az idei talpalávalót a hazai zenekarok fogják hozni, míg a színház, civil-kult részlegen régi-új helyszínek lesznek a falu nyilvános tereiben, ahol szokás szerint lehetőség lesz elmerülni a kortárs magyar kultúra legjavából a független zenei szcénától kezdve a képzőművészeten át a színházig.

Miután elmaradt a tavalyi fesztivál, rengetegen döntöttek úgy, hogy áthozzák a jegyüket idénre, ezért, és az igencsak korlátozott kapacitás miatt, idén nagyon alacsony darabszámban értékesítenek jegyeket a fesztiválra, bérleteket például csak a hírlevél feliratkozók tudnak majd venni.