Idén is törölték a Nevada államban elhelyezkedő, Black Rock sivatagban megrendezésre kerülő Burning Man fesztivált. A koronavírus járvány okozta korlátozások miatt először a 2020-as eseményt kellett visszaléptetni, a szervezők pedig nemrégiben bejelentették, hogy az idei seregszemlét sem tudják megrendezni.

A Burning Man vezérigazgatója, Marian Goodell így kommentálta a jelenlegi helyzetet: „Tudjuk, hogy a közösség iránti igény soha nem volt erősebb, mint napjainkban. Azt is látjuk, hogy a járványnak még nincs vége. Úgy döntöttünk, hogy energiánkat a Black Rock City 2022 építésére összpontosítjuk.

2019-ben a Burning Man csaknem 80 000 résztvevőt vonzott, ez volt a leglátogatottabb év az esemény 35 éves története során. 2021-ben 69 ezer főben maximalizálták a résztvevők számát, de a folyamatos bizonytalanság miatt sajnos az idei évet is el kell engedniük a szervezőknek.

A szervezők úgy nyilatkoztak, hogy azért nem kell mindenről lemondani. „Nem töröljük a Burning Man-t. Csak Black Rock City nem fog felépülni. Online és offline formában, de valahogyan biztos meg fogjuk ünnepelni a hetet.”

A tengeren túl sem jobb a helyzet. A Glastonbury idén is elmarad és a Sziget sorsa is kétséges.

Forrás: [Mixmag]