A DJ-legenda jövőre tölti be a hatvanat. Ötödik albummegjelenésére készül, ami ezúttal a BMG gondozásában fog napvilágot látni.

Carl Cox azon kevés DJ-k közé tartozik, akinek neve hallatán nem feltétlenül a saját zenéi jutnak eszünkbe először. 2011-ben adta ki mindez idáig utolsó nagylemezét, az „All Roads Lead To The Dancefloor’-t. Az új album megjelenése előtt készített még egy remixet is Deborah De Luca „Fuori” című szerzeményéhez.

Carl Cox az Instagramon jelentette be a hírt: „Sok évvel ezelőtt jelent meg az első single-m a BMG-nél, így nem is lehetnék boldogabb, hogy szerződést kaptam ott, mint zeneszerző. Az, hogy egész évemet  a stúdióban töltöttem a karantén ideje alatt és mélyre ástam, remélem, megteremtette azokat az alapokat, ami által az első album valami igazán különleges lesz…Oh, yes!”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Carl Cox (@carlcoxofficial) által megosztott bejegyzés

A BMG a világ egyik legnagyobb lemezkiadója. A Bertelsmann Music Group (rövidítve BMG) a német Bertelsmann csoport egyik leányvállalata volt. A BMG 1987-ben jött létre miután a Bertelsmann csoport felvásárolta az amerikai RCA Records és Arista Records lemezkiadókat és egyesítette őket saját Ariola Records nevű lemezkiadó cégével, amely nemzetközi szinten már 1985-től együttműködött az RCA-val. A BMG ezzel a világ öt legnagyobb multinacionális lemezkiadójának egyikévé vált. 2004-ben a Sony Music és a BMG közös vállalatot hozott létre Sony BMG néven. 2008-ban a Bertelsmann csoport eladta 50%-os részesedését a vállalatból a Sonynak, ezután a BMG teljesen beleolvadt a Sony Musicba. Olyan előadók jelentették meg itt zenéiket, mint például Aphex Twin, Fatboy Slim vagy a The Prodigy.