Színpadon: Pécs! Az idei harmadik epizóddal egészen izgalmas szín kerül fel a Pécs On Stage videósorozat zenei palettájára. A helyszín ezúttal a Pécsi Állatkert akváriuma, a főszereplő pedig a DAIDAI kollektívából is ismert Andrash, aki dobról dobra, zajról zajra építkezve kalauzolja el a nézőt egy mély, határfeszegető, experimentális világba. Az akváriumban elhangzott live set igazi különlegessége, hogy egyszeri és megismételhetetlen, szóval esély van Andrash-t többek között a Dunai Nyári Táborban vagy a Bánkitó Fesztiválon újra meghallgatni, de maga a szett ugyanígy egészen biztosan nem fog szólni!

Andrash több mint 10 éve koptatja a dj pultokat főként Pécsett és a fővárosban, de csapatával, a DAIDAI-jal fesztiválokon is gyakran lehet találkozni. A főként minimal – deep techno – house vonalon aktív dj szettjeire egyaránt jellemző a mértani precizitás, a kísérletező szellem és a játékosság. Producerként igazán az elmúlt egy-másfél évben kezdett el tevékenykedni, amikor is kiforrott benne egy sötét, improvizatív, kísérleti live set gondolata, amihez kizárólag dobgépeket használ. Elsőként a BETWIXT által életre hívott Pécs On Stage sorozatban debütál szóló projektje!

Andrash a forgatásról elmondta, hogy:

“Inspiráló volt a helyszín. A cápa, az úszkáló halak, a fények, passzoltak a sötét, agresszív, lebegő hangzásvilágomhoz. Jó volt egy ilyen profi stábbal dolgozni. Örültem, hogy csak az előadásra kellett fókuszálni és annak is, hogy elsőre sikerült mindent felvenni!

A Pécs On Stage a BETWIXT elektronikus zenei műhely havonta jelentkező videósorozata, ahol friss, izgalmas pécsi produkciók állnak kamera elé különleges helyszíneken. A csapat a projekttel olyan nemzetközi zsánereken csavar egy jókorát, mint a berlini Colors Show, vagy a hazánkban is szép karriert befutott Balcony TV. A hangsúly ebben az esetben is az élőben, profi körülmények között rögzített felvételeken van, ami viszont igazán kiemeli a Pécs On Stage-et a hasonló jellegű kezdeményezések közül, az a sorozatból áradó nagybetűs PÉCSISÉG. A videókat egytől-egyig kultikus, alternatív pécsi helyszíneken rögzítik, így az eddigi részekben többek között elrepülhettünk a pécsi Főpályaudvar aulájába, a PTE botanikus kert kaktuszházába, az orfűi Pécsi-tó partjára vagy éppen az Apolló Moziba, miközben a Filc, Siaga, O’Sullivan vagy a The Beans dalait hallhattuk.

Andrash Facebook – facebook.com/andrashmusic
Andrash Soundcloud – soundcloud.com/andrash
Pécs On Stage Facebook – facebook.com/pecsonstage
Pécs On Stage Instagram – instagram.com/pecsonstage