Ha gyorsan a térképre akarjuk helyezni Palkonyát, akkor egészen délre kell tekintenünk, azon belül is még Pécs alá, egészen a borokról kifejezetten ismert Villány fölé. Ez az a kis gasztro falu, ahol egymást érik az olyan szőlőbirtokok, mint például a Haraszti Birtok és a Triflafater.

A Haraszti Birtok és Camping az elmúlt években már zenei eseményeivel is ismertté vált, ahol a szabadtéri szezonban nem csak, hogy egymást érik a zenei események 2-3 hetente, hanem 2018 óta a környék leghangosabb fesztiválját, a Palkonya Hangját is megrendezik a délvidéken összeérő közönségnek.

A folyamatosan bővülő érdeklődők létszáma idén arra inspirálta a szervezőket, hogy egy újabb programmal bővítsék a repertoárt, minek következtében létrejött a HorizOm esemény, melyet július 2-3. napokon rendeznek meg, bevonva a Haraszti Birtok alatt 200m-re található Triflafater Kóstolóház teraszát.

A HorizOm két napos minifesztivál a program tematikájával lesz rendhagyó, mivel a megszokott zene és tánc mellett a testet és lelket átmozgató jógával találkozhatunk két teljes napon keresztül. A „Yoga & Music” alcím több jógaórával és folyamatos, zenei jelenléttel valósul meg, melyek mellett még chikung órán és thai masszázson is részt vehetünk.

A fellépők közül kiemelésre méltó az orosz-angol DJ Vadim, az Irie Maffia-ból ismert Sena, aki egy dub szettel készül, a Svájcból hozzánk költöző Human Element, vagy a nemrégiben 10 év után Frankfurtból haza költöző MilKyman, akik mellett több olyan fellépő is a programban szerepel, akik jól ismertek a Tilos Rádióból. És, ami még itt kiemelendő: ezen az eseményen csak bakelitről forognak majd a zenék!

A zenei vonalt tekintve fő csapásvonal az elektronikus zene lesz, de annak bármely vonalát megnyilvánítva, így egészen a house, progressive house világától a dub és hip-hop vonalig bármi szembe jöhet majd a fülünkkel.

A Trifla lesz a jóga helyszín, ahol chill és ambinet szetteket hallhatunk, a Harasztiék szőlőhegyén pedig az erősebb bulizásé lesz a főszerep.

A baráti áron már online kapható belépő egyben egy felszerelt camping helyet is biztosít, és mivel a borok hazájába érkezik a nagyérdemű, egy pohár welcome bort is kapunk a bejáratnál!

A pontos program elolvasható az eseményben, július 2-3-án vár minden érdeklődőt a Palkonya Hangja kistestvére, az első HorizOm!